Το γύρο της Λέσβου έκαναν για ακόμα μια χρονιά οι λάτρεις του ποδηλάτου

Το γύρο της Λέσβου έκαναν για ακόμα μια χρονιά οι λάτρεις του ποδηλάτου

Διοργανώθηκε και φέτος, για 10η φορά, από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Brevet 200ων χιλιομέτρων στη Λέσβο.
Τα Brevet είναι ποδηλατικές διοργανώσεις ποδηλατικού τουρισμού, που αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία για αθλητές ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων, να γνωρίσουν ένα νέο μέρος, ένα νησί ολόκληρο σε μία μέρα.

Οι διοργανωτές σύλλογοι πρέπει να συνδυάσουν τα ωραιότερα μέρη του τόπου τους, κάθε φορά διαφορετικά, με μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή, συνήθως πριν το καλοκαίρι.
Αθλητές από Ξάνθη, Σέρρες, Ηράκλειο, Ελευσίνα, και μέσα από τη Λέσβο, Καλλονή, Στύψη, Πληγώνι, Δάφια και Μυτιλήνη πλαισίωσαν τις 30 συμμετοχές που εκκίνησαν το 200άρι (χλμ) της Λέσβου, δίνοντας την ευκαιρία στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου να προβάλει τις ομορφιές της Λέσβου στους ποδηλατικούς τουρίστες.
Από τους 30 που πήραν εκκίνηση, τερμάτισαν εντός χρόνου 22 ενώ 8 ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Η διαδρομή καλύφθηκε σε 7 ώρες και 3 λεπτά έως και 12 ώρες και 22 λεπτά.

Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.

To top