Οι Λουκουμάδες Πρινάρη σε συνεργασία με το Mystery Pot φροντίζουν στη μείωση της σπατάλης φαγητού

Οι Λουκουμάδες Πρινάρη σε συνεργασία με το Mystery Pot φροντίζουν στη μείωση της σπατάλης φαγητού

Σε μια ξεχωριστή και σημαντική δράση τόσο για τον πλανήτη μας όσο και για τον συνάνθρωπο προχωρά το κατάστημα Felouk- Λουκουμάδες Πρινάρης, καθώς, σε συνεργασία με την πλατφόρμα Mystery Pot, οι πελάτες του καταστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν προϊόντα με μειωμένη τιμή από τις 21:00 έως τις 22:00 το βράδυ.

Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες μέσω των Social Media,  88 εκατομμύρια τόνοι φαγητού σπαταλώνται εντός ΕΕ, την ώρα που 122 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Στην καθημερινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, δεν περισσεύει κανείς.

Το Feλουκ είναι το πρώτο κατάστημα στη Λέσβο που μπαίνει στον χάρτη του Mystery Pot, με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης του φαγητού.

Οι λουκουμάδες φτιάχνονται κατά παραγγελία, ωστόσο η ζύμη  “αντέχει” για ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, οπότε ένα μέρος της καταλήγει στα σκουπίδια.
Έτσι θα ετοιμάζεται μία σακούλα μυστηρίου με επιλεγμένα προϊόντα, σε μειωμένη τιμή, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα οι πελάτες να παραλάβουν από τις 21:00 έως τις 22:00 το βράδυ από το κατάστημα εφόσον έχουν κατεβάσει την εφαρμογή του Mystery Pot και τοποθετήσει την παραγγελία; στο κατάστημα.

Τι είναι όμως το “Mystery Pot”;

Η πλατφόρμα του “Mystery Pot” συνδέει καταναλωτές με καταστήματα που έχουν περίσσεια φαγητού. Φρέσκα γεύματα που δεν πωλήθηκαν είναι διαθέσιμα στο τέλος της ημέρας σε χαμηλότερη τιμή.

Το περιεχόμενο του “Mystery Pot” είναι έκπληξη για τον πελάτη, σύμφωνα με το διατροφικό του προφίλ!

Αποτελείται από διάφορα προϊόντα σύμφωνα με τα απούλητα είδη της ημέρας στο κλείσιμο του μαγαζιού.

Μάλιστα, τα παιδιά περιγράφουν και ένα πραγματικό παράδειγμα από τοπικό αρτοποιείο στην περιοχή της Αττικής. Σαράντα από τα παραγόμενα γεύματά του κατέληγαν στα σκουπίδια κάθε μήνα, γιατί δεν είχαν πουληθεί εγκαίρως. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο φούρνος να χάνει 280 ευρώ μηνιαίως.

Συμμετέχοντας στην πλατφόρμα, το μήνα Νοέμβριο σώθηκαν 7 γεύματα και ο φούρνος εξοικονόμησε για το μήνα εκείνο 24,50 ευρώ.

Τα οφέλη για την επιχείρηση είναι: Οικονομικά, κέρδος αντί για ζημία από την απόρριψη τροφίμων, άφιξη νέων πελατών και μείωση των εξόδων απορριμμάτων, ενώ τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι η μείωση των τροφίμων που απορρίπτονται και η ενίσχυση οικολογικής συνείδησης.

Ο καταναλωτής, από την άλλη πλευρά, απολαμβάνει νόστιμο φαγητό σε πολύ χαμηλή τιμή, γνωρίζει νέα καταστήματα και προϊόντα και συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης φαγητού.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική, αφού μόλις σε ένα μήνα λειτουργίας της σελίδας και της εφαρμογής καταγράφονται πάνω από 1.000 χρήστες.

To top