Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Σε κλίμα συγκίνησης έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου από τον τέως Υπουργό, κ. Νότη Μηταράκη προς τον υπηρεσιακό Υπουργό κ. Δανιήλ Εσδρά.

Την τελετή άνοιξε η κα. Βούλτεψη, η οποία αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει η πατρίδα μας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, λόγω της υλοποίησης της εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ταυτόχρονη προστασία συνόρων και ανθρώπων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία άλλη πια εποχή, ενώ η μείωση των ροών και η αποσυμφόρηση των δομών έχουν οδηγήσει στον σημαντικό τομέα της ένταξης.

Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε τον κ. Εσδρά ως «έμπειρο γνώστη» των ζητημάτων που αφορούν στο Μεταναστευτικό, καθώς μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και επικεφαλής του γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Έπειτα από μια σύντομη ανασκόπηση, ο κ. Μηταράκης είπε ότι ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τιμή να υπηρετήσει, ειδικά ως νησιώτης, την Ελλάδα από αυτό το χαρτοφυλάκιο. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους διατελέσαντες και τους συνεργάτες του για τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει από την ίδρυση του Υπουργείου τον Ιανουάριο του 2020 και ανέφερε ότι «πετύχαμε πολλά αυτά τα χρόνια. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις και τις υποδομές, την γνώση, την ικανότητα, ώστε η χώρα μας να μπορεί να διαχειριστεί το σήμερα, αλλά κυρίως, πιθανές μελλοντικές εξάρσεις στην μεταναστευτική κρίση».

Από την πλευρά του ο κ. Εσδράς σημείωσε ότι έχει έρθει με χαρά και όρεξη να κάνει πράγματα όπως αυτά που έκανε τα τελευταία 35 χρόνια, συνεχίζοντας την επιτυχή κατάληξη της προηγούμενης διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα αλλά ότι χρειάζεται διαχείριση.

 

To top