Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι τη σύμβαση με τον ανάδοχο, για το έργο της δημιουργίας Προσωρινού Κέντρου Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 351.000 ευρώ. Η δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για τα ζώα, σχεδιάστηκε από τον πρώτο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής.

Υπεβλήθη η σχετική πρόταση στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών και την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, υπεγράφη σήμερα και η σύμβαση.
Το Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προβλέπεται να εγκατασταθεί σε έκταση εκτός των ορίων οικισμών, στην περιοχή Κεραμιδωτός της Άγρας και θα έχει χωρητικότητα 40 ζώων.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη δήλωσαν:
«Αποτέλεσε και αυτό το ζήτημα προτεραιότητά μας εξαρχής και σήμερα, μετά από μεθοδική δουλειά χρόνων, φτάνουμε προς το τέλος. Βασικός στόχος του έργου, είναι η δημιουργία και νόμιμη λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αυτόματα θα αναβαθμίσει την ποιότητα των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών μας, σε πλήρη προσαρμογή του Δήμου μας με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς».

To top