Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου με CISCO

Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου με CISCO

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου συμμετείχε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 σε εκδήλωση, στη Ρόδο, με αφορμή την ολοκλήρωσή του προγράμματος φιλοξενίας στη Ρόδο των ψηφιακών νομάδων της εταιρίας Cisco με τίτλο “All roads lead to Rhodes” που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο νησί από το Μάρτιο.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι συνεργασίες της Περιφέρειας και φορέων του νησιού με τις ομάδες της Cisco και οι προοπτικές μετασχηματισμού της Ρόδου σε παγκόσμιο προορισμό ψηφιακών νομάδων προς όφελος όλων των εμπλεκομένων, αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου και προσθέτει: H εκδήλωση συμπεριελάμβανε, μεταξύ άλλων, συζητήσεις και ομιλίες του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, του Διευθυντή Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco παγκοσμίως Guy Diedrich και άλλων. Η συζήτηση του Gianpaolo Barozzi, Sr. Dir. Purpose Strategy & Innovation με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθ. Χρυσή Βιτσιλάκη αναφέρθηκε στη συνεργασία που οι digital nomads και η διεύθυνση καινοτομίας της Cisco ανέπτυξαν τους τελευταίους μήνες με ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου στη Ρόδο

. Αναδείχθηκε η σημαντικότητα και η προοπτική συνεργασίας των δύο φορέων, όχι μόνο στο πλαίσιο του NetAcademy της Cisco, αλλά και των συνεργιών που ήδη έχουν ξεκινήσει για ανάπτυξη καινοτόμων συνεργατικών έργων με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών που αφορούν και την τοπική κοινωνία, όπως η υπό εξέλιξη ψηφιακή περιήγηση στην κοιλάδα των Πεταλουδών με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και η μελέτη του φαινομένου των ψηφιακών νομάδων και με την αξιοποίηση γεοχωρικών συστημάτων και δεδομένων.

 

To top