Η εικαστική έκθεση” Ήταν ένα Μικρό Καράβi στη Λέσβο” αρμενίζει στην Αθήνα

Η εικαστική έκθεση” Ήταν ένα Μικρό Καράβi στη Λέσβο” αρμενίζει στην Αθήνα

Μετά την επιτυχημένη έκθεση στην Λέσβο με τα έργα των καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών που φιλοξενήθηκαν στην Λέσβο μαζί με τους καθηγητές τους από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, στα πλαίσια Θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader Αλιείας της Λέσβου, η έκθεση ταξιδεύει στην Αθήνα. Έρχεται για να μοιράσει μια εικόνα της Λέσβου που ενέπνευσε νέους καλλιτέχνες και δημιούργησαν έργα μοναδικά για την Λέσβο, την διαχρονική πατρίδα των Τεχνών.

Το Θερινό εργαστήρι και οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης πρότασης χρηματοδότησης που κατέθεσε η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου στο Leader Αλιείας και Θάλασσας της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ε.Τ.Α.Λ) και στην ενταγμένη Πράξη: “ Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι στη Λέσβο: Ήταν ένα Μικρό Καράβι… στη Λέσβο – Σύγχρονα Έργα – Ο Διαχρονικός Ρόλος της Θάλασσας στον Πολιτισμό της Λέσβου”. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ώστε οι8 καλλιτέχνες φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και με την εποπτεία δυο καθηγητών τους, του Κώστα Χριστόπουλου και του Γιώργου Αλεξανδρίδη, δημιουργήσαν στο σταθμό της ΑΣΚΤ στο Μόλυβο, έργα ζωγραφικής και κεραμικής τέχνης, από και για το νησί της Λέσβου.

Συμμετέχουν οι Εικαστικοί: Θεοδώρα Βασιλειάδου, Αναστασία Γεωργίτση, Σμαράγδα Καραμπέρη, Ιωάννα Κερεφιάδου, Κωνσταντίνα Λαζαρίδου, Ειρήνη Μαντινάου, Αλίκη Παπαδημητρίου, και Απόστολος Τσορφόλιας.
Τα έργα αξιολόγησε πενταμελής επιτροπή και βραβεύθηκαν όλοι οι καλλιτέχνες με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 6.000€, που προέρχονται αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως επιβράβευση για την εικαστική- δημιουργική ματιά και τα έργα της, με απώτερο στόχο τα έργα αυτά να αποτελέσουν διαχρονικά εκθέματα σε χώρο της περιφερειακής αρχής.

Στα εγκαίνια θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αναστασία Αντωνέλλη, οι οποίοι και σας προσκαλούν να μοιραστείτε μια μοναδική εμπειρία Τέχνης που νέοι καλλιτέχνες ζώντας την Λέσβο και για την Λέσβο, δημιούργησαν.

 

 

To top