Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμού στο Γυμνάσιο Άγρας

Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμού στο Γυμνάσιο Άγρας

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων που γίνονται σε σχολικές μονάδες της Λέσβου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαϊου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άγρας με την εποπτεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή του Παραρτήματος Μυτιλήνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Την ενημέρωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Το σενάριο της άσκησης που ακολούθησε, περιλάμβανε εκκένωση του σχολικού κτιρίου μετά την εκδήλωση σεισμικής δόνησης, απεγκλωβισμό και διάσωση μαθητή, κατάσβεση μικρής εστίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε μετά από πτώση καλωδίου παροχής ρεύματος και τέλος, παροχή πρώτων βοηθειών σε μαθήτρια που τραυματίστηκε κατά την εκκένωση του κτιρίου. Την εποπτεία της άσκησης είχε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Βορείου Αιγαίου, ενώ συμμετείχαν εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εκφράζονται ευχαριστίες στο προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές  για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία, την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου για την διάθεση του κινητού συντονιστικού κέντρου και τους εθελοντές που συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης.

To top