Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «4th Tsamakia MTB» για την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «4th Tsamakia MTB» για την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μυτιλήνης, διοργανώνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 ποδηλατικές δράσεις για παιδιά από 5 ετών καθώς και αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία «4th Tsamakia MTB».

Οι ποδηλατικές δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στο άλσος Τσαμάκια και θα ξεκινήσουν στις 10:15πμ.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
1. Μίνι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά από 5 έως 10 ετών
2. Παιχνίδια ισορροπίας και δεξιοτεχνιών για παιδιά 5 έως 10 ετών.
3. Μάθημα σωστής και ασφαλής οδήγησης στην πόλη για παιδιά από 10 έως 15 ετών.
Για την συμμετοχή των παιδιών στις παραπάνω δράσεις είναι υποχρεωτική η παρουσία κηδεμόνα καθώς και εγγραφή του παιδιού στην γραμματεία που θα υπάρχει στον χώρο της εκδήλωσης από τις 9:00 πμ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό.
Αγώνας ορεινής ποδηλασίας θα πραγματοποιηθεί επίσης στο άλσος Τσαμάκια. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 πμ. Η διαδρομή θα είναι κυκλική εντός του άλσους και θα σηματοδοτηθεί την προηγούμενη ημέρα για λόγους ασφαλείας. Θα υπάρξουν οι παρακάτω κατηγορίες αθλητών:
1. Junior
2. Men
3. Master
4. Veteran
5. Women
6. E-bike
Ο αγώνας θα είναι τύπου XCΟ. Οι αθλητές θα αγωνίζονται για 1 ώρα. Η κατηγορία e-bike θα ξεκινήσει μετά τον αγώνα των κλασικών ποδηλάτων εφόσον υπάρχουν συμμετοχές άνω των 10 αθλητών και θα αγωνιστούν για 1 ώρα. Εάν δεν καλυφθεί ο ελάχιστος αριθμός των 10 συμμετοχών δεν θα γίνει η κατηγορία e-bike. Επίσης η κατηγορίες WOMEN και JUNIOR εφόσον καλύψουν 20 συμμετοχές και πάνω θα γίνει κοινή εκκίνηση μετά την εκκίνηση των MEN, MASTER, VETERAN και θα αγωνιστούν για 45 λεπτά. Αν παρόλα αυτά οι συμμετοχές των WOMEN και JUNIOR μείνουν μικρές σε αριθμό θα εκκινήσουν κανονικά μαζί με τις υπόλοιπες 3 κατηγορίες. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά τον έλεγχο των αποτελεσμάτων και μετά το τέλος όλων των αγωνισμάτων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης.

To top