Η Ελλάδα στις κάλπες – Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Η Ελλάδα στις κάλπες – Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Άνοιξαν οι κάλπες στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 21/5 και οι πολίτες δίνουν το «παρών» στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν το κόμμα που θέλουν.Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το exit poll που θα δίνει μια πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά των κομμάτων.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν σε ποια εκλογικά κέντρα ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr από την πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Σύμφωνα με το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων, (SRT), οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έχουν τη δυνατότητα και θα τους ζητηθεί να μεταδώσουν σε 3 χρονικές περιόδους, 10.00-10.30, 13.00-13.30 και 16.00-16.30 θα πρέπει να δηλώσουν τις προσελεύσεις προκειμένου να υπάρχει μία εικόνα για το πόσοι προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα. Πρώτα θα μεταδοθούν οι συνδυασμοί και στη συνέχεια οι σταυροί.

Υπενθυμίζεται πως για τα άτομα με κινητικά προβλήματα το κάθε εκλογικό κέντρο είναι υποχρεωμένο να είναι στο ισόγειο ένα τμήμα στο οποίο θα πηγαίνουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει εκλογών.Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες έξω από τα σχολεία – εκλογικά κέντρα, πλατείες και χώρου; όπου βρίσκονται εκλογικά περίπτερα, καθώς και έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών. Παράλληλα, η αστυνομία θα είναι σε ετοιμότητα και για τυχόν αντιεκλογικές συγκεντρώσεις.

 

To top