«Γ’τονιό στην Καραντώνη» την Κυριακή  28 Μαΐου 2023

«Γ’τονιό στην Καραντώνη» την Κυριακή  28 Μαΐου 2023

Το «Γ’τονιό στην Καραντώνη» θα  ζωντανέψει ξανά την Κυριακή  28 Μαΐου 2023, από τις 11:00 έως τις 15:00. Το «Artοποιώ», το «Πολύτροπον», το «Σφομύλι» και η «tortuguita» καλούν όλους στο μικρό πλακόστρωτο δρομάκι, που εδώ και κάποια χρόνια λειτουργούν.

Η ανακοίνωσή τους για την εκδήλωση:

Η γειτονιά είναι δρόμος. Είναι σπίτια, φάτσες, μυρωδιές, ήχοι και χρώματα. Είναι καλημέρες, στραβομουτσουνιάσματα, χαμόγελα, ψίθυροι πίσω απ’ τις γρίλιες αλλά κυρίως είναι το “δίπλα είμαι αν με θες”.

Η γειτονιά δεν είναι δρόμος. Η γειτονιά είναι αίσθηση. Και την έχουμε ξεχάσει. Ο δρόμος δεν έχει πια χώμα κι εμείς έχουμε οθόνες στα πρόσωπα. Τα παιδιά παίζουν με κουμπάκια και όχι με μπάλες, λάστιχα και τρεχάλα. Το “έλα, φτιαχνω καφέ” έχει γίνει “να κανονίσουμε να τα πούμε” που ποτέ δεν γίνεται.
Μας λείπει η “γειτονιά” και γι’ αυτό είπαμε να ξαναθυμηθούμε αυτή την αίσθηση και να την ξαναζωντανέψουμε. Να γνωριστούμε.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σας προσκαλούμε, σε «Γ’τονιό στην Καραντώνη», στο μικρό πλακόστρωτο δρομάκι, που εδώ και κάποια χρόνια λειτουργούμε.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν, ζωγραφίσουν και βιβλιοδετήσουν ένα παραμύθι. Να δημιουργήσουν ένα κόσμημα ή να παίξουν λάστιχο ή κουτσό. Να μοιραστούν με τους υπόλοιπους ένα μικρό κέρασμα, να ακούσουν μουσική και να ζήσουν με όλες τις αισθήσεις τους τη χαρά της συνεύρεσης, όπως παλιά, στη γειτονιά.
Τα κεράσματα είναι ευγενική χορηγία των:
– Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν. Σ. Επ.
– Elaitis Catering
– Ούζο Βαρβαγιάννη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To top