Μ. Μαμάκος: «Την έδρα στο Νομό Λέσβου θα την πάρει το ΠΑΣΟΚ από το ΚΚΕ»

Μ. Μαμάκος: «Την έδρα στο Νομό Λέσβου θα την πάρει το ΠΑΣΟΚ από το ΚΚΕ»

   Δυναμικό παρών έδωσαν στελέχη και φίλοι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην συγκέντρωση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Μαμάκου στην καφετέρια «Block» το βράδυ της Πέμπτης. Τον κ. Μαμάκο προλόγισε ο πρώην Γραμματέας την Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Σκουρκέας.

Ο υποψήφιος βουλευτής μόλις ανέβηκε στο βήμα εξέφρασε την πεποίθηση πως στο κοινοβούλιο θα μπει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τον Νομό Λέσβου ενώ ανέτρεξε και στο παρελθόν αναφέροντας πως όλα αυτά τα χρόνια «μαζί πορευτήκαμε αλλά και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα» φέρνοντας για παράδειγμα το μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που βίωσε η Λέσβος εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης ο κος Μαμάκος είπε: «Διέλυσε τον τουρισμό μας, χάσαμε την κανονικότητα και την καθημερινότητα μας όμως σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα να δώσουμε λύση. Δεν φοβηθήκαμε ως παράταξη, μπήκαμε πρώτοι μπροστά και είπαμε δυο πράγματα· ότι θελουμε το καλό του τόπου & ότι χρειάζεται μια κλειστή ελεγχόμενη δομή μακριά από την πόλη με «κόκκινες γραμμές» το κλείσιμο των δομών και την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη γιατί δεν φοβηθήκαμε ούτε το κόστος ούτε και αυτούς που μας λοιδόρησαν», υπογράμμισε ο κος Μαμάκος.

 

Στη συνέχεια απάντησε στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ ο οποίος από τη Μυτιλήνη σχολίασε «θέλει το ΠΑΣΟΚ να μας πάρει την έδρα , κούνια που τους κούναγε»  και τόνισε «Εμείς του λέμε “ναι” την έδρα στον νόμο λεσβου θα την πάρει το ΠΑΣΟΚ από το ΚΚΕ», τόνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα ζητήματα του τουρισμού στάθηκε και στο ζήτημα του λιμανιού και την αδυναμία προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων κάτι το οποίο χαρακτήρισε «γελοίο» και «απαράδεκτο»ενώ τόνισε πως πρέπει και οι τρεις πύλες εισόδου του νησιού να λειτουργήσουν προκειμένου να μπορεί να συνδεθεί το νησί και με τη Βόρεια αλλά και με την Κεντρική Ελλάδα.

«Είχαμε κάνει λάθη, τα πληρώσαμε πληρώσαμε όμως και αλλονών λάθη», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής ενώ κριτική άσκησε και στον Αλέξη Τσίπρα «που μαζί με τον Καμμένο μας είχαν πει ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα ενισχύσουν την μεσαία τάξη και αντί να δούμε τις πλατείες γεμάτες από σκισμένα χαρτιά φορτωθήκαμε ένα τρίτο μνημόνιο. Ο κ. Κατρούγκαλος διέλυσε όλους τους συνταξιούχους. Άνοιξαν τα σύνορα μας». Όσον αφορά, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο κος Μάμακος εξαπέλυσε βολές για τις παρακολουθήσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση πάει να διαλύσει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής παρουσίασε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που – μεταξύ άλλων – στοχεύει:

  • Στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Στην επένδυση στον τουρισμό
  • Στην διάθεση ενός ποσού από το Ταμείο Ανάκαμψης στη Δημόσια Παιδεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας
  • Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 

«Για τη μεσαία τάξη ο μόνος που έχει πρόγραμμα είναι το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι έργο του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ προστατεύει και σέβεται τους θεσμούς. Γιατί ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας», κατέληξε ο Μιχάλης Μαμάκος.

To top