Κλείνουν τμήματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Κλείνουν τμήματα της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

Διαμαρτυρία εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας Μυτιλήνης καθώς γνωστοποιήθηκε πρόσφατα το κλείσιμο των, επί σειρά ετών τμημάτων ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ και ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ .

Σύμφωνα με τους καθηγητές, ενημερώθηκαν πρόσφατα από την Διοίκηση της Σχολής  πως επρόκειτο να δημιουργηθεί νέο τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ συγχωνεύοντας τα δύο τμήματα, ωστόσο αυτό που προκύπτει από τα μέχρι τούδε δεδομένα είναι πως δεν θα λειτουργήσει ούτε Οικονομικών ούτε Διοικητικών ούτε συγχωνευμένο Τμήμα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
Όπως τονίζουν οι καθηγητές το τμήμα Διοικητικών Καθηκόντων είναι από τα πολυπληθέστερα που διατηρεί η Σχολή. Τόσο το Τμήμα Οικονομικών όσο και το Τμήμα Διοικητικών λειτουργούν στην Σχολή για περισσότερα από 13 συνεχόμενα έτη και οι σπουδαστές τους διοχετεύονται προς εργασία με συμβάσεις μαθητείας, σε Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Δήμο, Περιφέρεια, ΔΕΥΑΛ, ΔΕΗ, ΣΤΡΑΤΟ και ΟΑΕΔ καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Δεδομένης της υποστελέχωσης και των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν οι υπηρεσίες αυτές η στέρηση λειτουργίας των τμημάτων θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στις άνωθεν υπηρεσίες.
Ήδη ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα τμήματα έχει εκδηλωθεί πριν καν, γνωστοποιηθούν οι ειδικότητες.
Απαιτούν λοιπόν την διασφάλιση λειτουργίας των τμημάτων αυτών και όλων εκείνων που παρουσιάζουν ζήτηση ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της κοινωνίας.

To top