Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών για το 2023 στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών για το 2023 στη Λέσβο

Με 8 σχολεία, 230 μαθητές & 30 καθηγητές ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μαθητικών εκπαιδευτικών εκδρομών στην Λέσβο, τις οποίες  προκάλεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από πρόσκληση  που έκανε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε  ομάδα Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με σκοπό την προσέλκυση ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών στη Λέσβο, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής.

Πιο αναλυτικά,τη Λέσβο επισκέφθηκαν το 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, το ΓΕΛ Πεντέλης, το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, το 1ο ΓΕΛ Ψυχικού, το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης, το 2ο ΓΕΛ ΑΜαρουσίου, το 3ο ΕΠΑΛ Αχαρνών και το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών.

Ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή του υπογράμμισε:

«Το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να προσελκύσουμε μαθητικό τουρισμό στο νησί μας,  το οποίο διαθέτει Ιστορία και πλούσια  πολιτισμικά στοιχεία, Μουσεία , σπουδαία  παρακαταθήκη στις Τέχνες και τα Γράμματα, Αρχιτεκτονικό και οικολογικό ενδιαφέρον , ενώ ολόκληρο αποτελεί ένα μοναδικό γεωλογικό Μνημείο με το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η προσπάθεια μας απέδωσε και  τα πρώτα αποτελέσματα φέτος είναι άκρως ικανοποιητικά. Πιστεύω ότι μπορούμε στο μέλλον να καταξιωθούμε ως ο πρώτος στη προτίμηση προορισμός Μαθητικού Τουρισμού, που μπορεί να δώσει πνοή σε περιόδους εκτός τουριστικής αιχμής. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και ιδιαίτερα τον Λέσβιο Καθηγητή κ. Μιχάλη Ανδρεαδέλλη για την συμβολή του».

To top