Χαρ.Αθανασίου: « Η ΝΔ επένδυσε σε έργα και όχι σε λόγια»

Χαρ.Αθανασίου: « Η ΝΔ επένδυσε σε έργα και όχι σε λόγια»

Στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης ο υποψήφιος βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ την προεκλογική του ομιλία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στις πρώτες σειρές ξεχώρισαν οι παρουσίες των δυο δημάρχων Μυτιλήνης  και Δυτικής Λέσβου , του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ενώ το  παρών έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ καθώς και πολλά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την ομιλία προλόγισε η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης   Καίτη Στρατάκη – με την ιδιότητά της ως στέλεχος της τοπικής ΝΔ-ενώ χαιρετισμό απηύθυνε τόσο ο πρώην βουλευτής Λέσβου Γιάννης Γιαννέλης όσο και η πρόεδρος των Κέντρων υγείας Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, Ελένη Μακρή.
Με το σύνθημα: «Όλοι μαζί συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά»  ο  Χαράλαμπος Αθανασίου ανέβηκε στο βήμα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ υπό συνθήματα από τους νέους της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ που έδωσαν ηχηρό παρών στην συγκέντρωση.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε τους διατελέσαντες Προέδρους των ΝΟΔΕ  Λέσβου ξεκινώντας από τον Σταύρο Ψαρρόπουλο, Παύλο Βογιατζη, Στρατη Γόμο, Άρη Χατζηκομνηνό, Στρατή Κυρατζης, Αλέκο Κουτσαντώνη, Στρατή Καραγεωργίου και τον Προκόπη Τζιμή. Ο κ. Αθανασίου χαιρέτησε πρώτα από όλους τους φοιτητές που βρίσκονταν στην αίθουσα ευχαριστώντας τους για το υψηλό ποσοστό του 68% που πέτυχαν στις φοιτητικές εκλογές.
Στη συνέχεια,  έκανε αναφορά σε ένα απόσπασμα από τον Πλούταρχο και συγκεκριμένα από τον Κορίνθιο στρατηγό Τιμολέων που είπε:
«Μαζί στη μάχη για να σώσουμε την πατρίδα από τους βάρβαρους και όταν μετά από χρόνια θα μιλούν για σας θα μπορείτε περήφανα να λέτε στα παιδιά σας, ήμουν κι εγώ εκεί»
Ακολούθησε ένας απολογισμός για έργα που υλοποιήθηκαν στη Λέσβο όπως τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου  Μυτιλήνης, και του Κέντρου Υγείας Καλλονής, η δημοπράτηση του νέου Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, η ολοκλήρωση του λιμανιού του Σιγρίου, η δημιουργία σχολής γαλακτοκομίας, η δημιουργία γραφείου ΕΛΓΑ και η ίδρυση τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ.

«Η  ΝΔ επένδυσε στα έργα και όχι στα λόγια και γι’ αυτό δουλεύει σκληρά απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία» ανέφερε σε σημείο της ομιλία του..

Άσκησε κριτική στoν ΣΥΡΙΖΑ για τα «Fake news» σχετικά με το νερό και το νόμο 5037 για την περιφρούρηση του δημοσίου δικαιώματος του νερού.Αναφέρθηκε επίσης στους 29 πρόσθετους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες, για το σκάνδαλο της Novartis, για το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε.

Όσο αφορά στο μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν  524.000 μετανάστες, αιτούντες άσυλο στη Λέσβο, ενώ σήμερα περίπου 2500 μετανάστες παραμένουν στο ΚΥΤ .

Μιλώντας για τα σχέδια της ΝΔ για την επομένη 4ετια  Λέσβο  αναφέρθηκε πρωτίστως στο έργο κατασκευής του  Φράγματος  Τσικνιά, στη ριζική ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής, στην προσπάθεια ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου- Σιγρίου, στον τουρισμό, στη δημιουργία ειδικού και μουσικού σχολείου στο πρώην ΚΥΤ Μόριας, στο έργο αντικατάστασης των δικτύων αποχέτευσης της Νότιας πόλης , στη δημιουργία υδροδρόμιων.
«Η ΝΔ είναι η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας. Ξέρουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προβαίνουμε σε βελτίωση. Αλλάζουμε την Ελλάδα και την κάνουμε δυνατή με αξιοπιστία, με Εθνική ταυτότητα, διαχρονικές, σύγχρονες και φιλελεύθερες αξίες.
Είμαστε Φιλελεύθεροι και συντηρητικοί ταυτόχρονα και είμαστε υπερήφανοι και για τα δυο. Αυτή είναι η ταυτότητα μας.
Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή κυβέρνηση που θα πάει ξανά τη χώρα πίσω;»ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του .
Στο τέλος κάλεσε στο βήμα στην συνυποψήφιά του Αφροδίτη Βατή η οποία χαρακτήρισε τον κ. Αθανασίου «πηγή έμπνευσης για τους νέους που θα θελήσουν να τολμήσουν να βγουν μπροστά για τον τόπο τους».

To top