Επίσκεψη του Γιώργου Πετρέλλη σε Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνα και Θερμή

Επίσκεψη του Γιώργου Πετρέλλη σε Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνα και Θερμή

Με επισκέψεις στα κοντινά χωριά Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνα και Θερμή συνέχισε και χθες το πρόγραμμά του ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολλούς γνωστούς και φίλους.

Ιδιαίτερα στην Μόρια που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια σ’ όλο τον κόσμο απ’ την λειτουργία ως πρόπερσι, στις παρυφές της του κέντρου Μεταναστών, ο Γ .Πετρέλλης αναφέρθηκε στον λαϊκισμό- πατριδοκαπηλία αλλά και στην ηττοπάθεια – ανευθυνότητα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα χειρίστηκαν – εξακολουθούν να χειρίζονται το ζήτημα. Τόνισε ότι το Μεταναστευτικό και οι Σχέσεις με τους γείτονες τούρκους λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού μας, θα συνεχίσουν να απασχολούν τους πολίτες και απαιτείται νηφαλιότητα, εθνική ομοψυχία στην πράξη για να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση της ομαλότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

Χθες επίσης ο Γ. Πετρέλλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη και συζήτησε με τον Αντιπρύτανη, εκπροσώπους διοικητικού προσωπικού και διδάσκοντες όπου κυριάρχησαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του, αφού τα τελευταία χρόνια δεν προσλαμβάνεται προσωπικό σε αντικατάσταση των αποχωρούντων με συντάξεις, το κτιριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα δε των φοιτητικών εστιών, που αποθαρρύνει πολλούς νέους να επιλέξουν για τις σπουδές τους τη Λέσβο. Αναφέρθηκε στην παρατηρούμενη τα τελευταία χρόνια απροθυμία φοιτητών να έλθουν στις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου λόγω απόστασης και άλλων εμποδίων (όπως η βάση εισαγωγής) που πέραν των άλλων έχει συνέπειες στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες. Χρειάζεται σχέδιο και ισχυρά κίνητρα για να ξεπεράσει το Πανεπιστήμιο τα προβλήματα και να ετοιμαστεί για το μέλλον. Δεν αρκεί το φιλότιμο και η προσήλωση των διδασκόντων που πραγματικά έχουν φέρει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα του Αιγαίου σε περίοπτη θέση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Χρειάζεται το ενδιαφέρον όλων μας ώστε η αρχική πρωτοβουλία του ιδρυτού του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ να συνεχιστούν επ’ ωφέλεια του τόπου των κατοίκων και της σπουδάζουσας νεολαίας.

To top