Βιωματικό Εργαστήριο για τα ΜΜΕ & τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Βιωματικό Εργαστήριο για τα ΜΜΕ & τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μαθητές του Τμήματος Διοικητικών Υπαλλήλων της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Μυτιλήνης συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του μέλους της ΦΕΜ Μιχάλη Μπάκα με τίτλο «Ανθρώπινες ιστορίες. Ισότητα στη ζωή, στην κοινωνία και στην εκπαίδευση».

Στόχος του εργαστηρίου ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν έννοιες όπως πομπός, δέκτης, μήνυμα, μέσα μαζικής ενημέρωσης, δελτίο Τύπου, να αξιοποιήσουν πολυμέσα και να έρθουν σε επαφή με τον οπτικοακουστικό εγραμματισμό στο πλαίσιο του μαθήματος Δημόσιες Σχέσεις Ι Β΄ Διοικητικό. Παράλληλα διείσδυσαν στις έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καταπάτησης αυτών & στο πώς οι όροι αυτοί μπορούν συνδέονται και αναδεικνύονται μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, στο πλαίσιο του μαθήματος Αστικό & Εργατικό Δίκαιο Ι Α’ Διοικητικό. Οι μαθητές Δημήτρης Κοζοκάρου, Παναγιώτα Μαργαρώνη και Χαράλαμπος Παραδέλλης, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος, είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν από τον φωτογράφο Μιχάλη Μπάκα στην έκθεση και να ευαισθητοποιηθούν σε ότι έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα που ήρθαν στο επίκεντρο μέσα από την προσφυγική κρίση. Παράλληλα οι μαθητές αξιοποίησαν όλα τα σύγχρονα εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους για να πάρουν συνέντευξη από τον καλλιτέχνη και να «επικοινωνήσουν» την είδηση και το μήνυμα που αναδεικνύει η έκθεση «Ανθρώπινες ιστορίες. Ισότητα στη ζωή, στην κοινωνία και στην εκπαίδευση».
Το βιωματικό εργαστήριο έγινε με την υποστήριξη του Διευθυντή της Σχολής Μαθητείας, Αθανάσιου Ιατρίδη, στο πλαίσιο των μαθημάτων Δημόσιες Σχέσεις και Αστικό & Εργατικό Δίκαιο, που επιμελείται η υπεύθυνη καθηγήτρια Ανδρονίκη Κουτσαβλή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνέντευξης που δημιούργησαν οι μαθητές: https://youtu.be/iVVlUZmevJk

To top