Δράση δενδροφύτευσης με παιδιά της κοινότητας των Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου

Δράση δενδροφύτευσης με παιδιά της κοινότητας των Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου

Δράση δενδροφύτευσης με παιδιά της κοινότητας των Ρομά πραγματοποίησαν στη Νέα Κούταλη, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας-Παραρτήματος Ρομά Δήμου Λήμνου.

Η Κοινωνική Λειτουργός κα Μαρία Αδαμάκη, η Ψυχολόγος κα Πηνελόπη Μαρκάκη και η Παιδαγωγός κα Βιργινία Καρβέλλη σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κούταλης κο Γιώργο Κουντούρη, προσκάλεσαν παιδιά της κοινότητας των Ρομά στη δράση εξωραϊσμού της περιοχής, με σκοπό να τα φέρουν σε επαφή με το περιβάλλον συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην κοινωνικοποίησή τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Μετά το τέλος της δενδροφύτευσης, τα στελέχη φρόντισαν να πληροφορηθούν για την εκπαίδευση των παιδιών προκειμένου να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής διαρροής. Ακόμη, τους ενημέρωσαν για τις ψυχολογικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται πάντα στη διάθεση των ενήλικων και ανήλικων μελών της ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας.

Τα παιδιά αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας ενώ εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και για νέες δράσεις στο μέλλον.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά Δήμου Λήμνου ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Κούταλης κο Γιώργο Κουντούρη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε την πρωτοβουλία της κοινωνικής δομής και συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίησή της.

To top