Συνάντηση εργασίας στη Λέσβο της Ειδικής Γραμμ. Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Νορβηγίας.

Συνάντηση εργασίας στη Λέσβο  της Ειδικής Γραμμ. Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Νορβηγίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων που απορρέουν από το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Μετανάστευσης του Βασιλείου της Νορβηγίας (The Norwegian Directorate of Migration – UDI), πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας από αντιπροσωπεία στελεχών των δύο Υπηρεσιών, στην Μυτιλήνη.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε συνέχεια επίσκεψης κλιμακίου της Ε.Γ.Π.Α.Α. στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, στις 11-14 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Προγράμματος GR-R του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ/EEA Grants) και της υλοποίησης της Προκαθορισμένης Πράξης 8 με τίτλο «Ενίσχυση της ικανότητας της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Ε.Γ.Π.Α.Α.) να παρακολουθεί τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που παρέχονται στους ασυνόδευτους ανηλίκους» και του «ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1: Δράσεις που απορρέουν από το Συμφωνητικό Συνεργασίας με τον εταίρο της πράξης από τις Δότριες Χώρες (UDI)».

 

Εκ μέρους της Ε.Γ.Π.Α.Α. συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των Μονάδων Εποπτείας και Αξιολόγησης Κέντρων Φιλοξενίας κ. Μπαμπάς και Θεσμικής Προστασίας κ. Κασνακούδη, καθώς και τα στελέχη κ. Κοφινά και κ. Τριπερίνα. Εκ μέρους του U.D.I. συμμετείχαν τα στελέχη κ. Rune Holiløkk Vordahl, Anne Lise Aastad και Birgitte Hopstad.

 

Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκαν από κοινού επισκέψεις σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και Εποπτευόμενα Διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης. Στόχος της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας για την ανάπτυξη ενός συστήματος εποπτείας και αξιολόγησης των δομών μακροχρόνιας φιλοξενίας, μέσω της επεξεργασίας εργαλείων καθώς και μεθοδολογίας για τη διενέργεια ελέγχων.

To top