Με τους λιμενεργάτες Μυτιλήνης συναντήθηκε ο Γιώργος Πετρέλλης

Με τους λιμενεργάτες Μυτιλήνης συναντήθηκε ο Γιώργος Πετρέλλης

Με τους λιμενεργάτες Μυτιλήνης συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ν. Λέσβου Γιώργος Πετρέλλης. Ο κος Πετρέλλης ενημερώθηκε για τα επί μέρους κλαδικά τους αιτήματα- δικαιώματα, τα οποία θίγονται με την εφαρμογή των νεών τεχνολογιών που μπορούν να επιλυθούν με την απασχόλησή τους σε άλλες συναφείς εργασίες στο λιμάνι πέραν των φορτοεκφορτώσεων. Οι λιμενεργάτες επεσήμαναν επίσης ότι το δικαίωμα που απώλεσαν της λεγόμενης έχμασης πρέπει να επιστραφεί στη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα. Θυμίζουμε ότι και παλαιότερα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ επιλύθηκαν πολλά κλαδικά τους αιτήματα για τα οποία ο Γιώργος Πετρέλλης δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την υπεράσπισή τους.

Στη χθεσινή επίσκεψή του στα χωριά Κεραμειά, Συκούντα και Ίππειος ο υποψήφιος βουλευτής ο Γιώργος Πετρέλλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα των χωριών απ’ τους ανθρώπους που με μεγάλη δυσκολία και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη απ’ την Πολιτεία υπηρετούν τον τόπο, συζήτησε για την καθημερινότητα ( πχ καθυστέρηση πληρωμής στρεμματικής αποζημίωσης ελαιώνων κ.α) και είχε ξεχωριστή συνάντηση με πολλούς νέους άκουσε την αγωνιά για το μέλλον και τα σχέδιά τους που δυστυχώς των περισσότερων που είναι πότε θ αρθεί η ώρα να φύγουν απ’ το χωριό!

«Αλίμονο ! το δημογραφικό προβάλλει παντού επιτακτικό και απειλητικό για το όποιο μέλλον αυτού του τόπο» σχολίασε ο Γ. Πετρελλης, συσχετίζοντας το με την ερήμωση της υπαίθρου, αναφερόμενος στην σημερινή επίσκεψη και τα λεχθέντα ’ του πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο. «Με περίσσεια αλαζονεία για «γαλάζια» ακτινοβολία του νησιού μας και όλου του Αιγαίου ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο Γ. Πετρέλλης, «διατυμπάνιζε τα «κατόπιν ενεργειών της ΝΔ» πραχθέντα απ’ τις εξαγγελίες του στο 2019 ίσαμε τα επιτεύγματα του 2023! Που επιλύσαν το μεταναστευτικό και την πανδημία αυτοί ( της ΝΔ οι μόνοι σ όλο τον κόσμο), που θα αυξήσουν τους μισθούς! Χίλιες δυο άλλες υποσχέσεις μέχρι και αλλαγή θερμοσίφωνα είπε και μας έταξε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός! Ας είναι, εκλογές έχουμε είθισται να τάζουν οι πολιτικοί, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος! Το να σιωπήσει όμως, ούτε την παραμικρή νύξη δεν έκαμε, σαν να μην υπάρχει το δημογραφικό που σε νησιά όπως η Λέσβος είναι πια ολοφάνερο, αν μη τι άλλο είναι υπεκφυγή , αγνόηση της καθημερινότητας και των πραγματικών προβλήματων, τα οποία απαιτούν εθνική συναίνεση και εθνική συστράτευση. Αλλά φαίνεται την συναίνεση και την συ στράτευση των πολιτικών δυνάμεων την νοεί ο κ. Μητσοτάκης μόνον για ίδιον όφελος και όχι της χώρας»

To top