«Μάθε πού ψηφίζεις»με μερικά κλικ: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα της 21ης Μαΐου

«Μάθε πού ψηφίζεις»με μερικά κλικ: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα της 21ης Μαΐου

Το υπουργείο Εσωτερικών άνοιξε  για τους πολίτες την εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις», ώστε να βρουν το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές στις 21 Μαΐου. Οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν, μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία έχουν ενσωματωθεί και τα στοιχεία των ετεροδημοτών που υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στον ειδικό ιστότοπο του gov.gr ο ψηφοφόρος μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του (Επίθετο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης) και να δει άμεσα το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Μάλιστα υπάρχει και χάρτης με την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος.

Επιπλέον, με απόφαση που υπογράφει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας τα οποία θα λειτουργήσουν στις εκλογές του Μαΐου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, χρησιμοποιώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – δηλαδή χωρίς να βάζουν σταυρούς και θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες

To top