Γαλάζιες Σημαίες 2023: Βραβεύτηκαν 23 παραλίες της Λέσβου – Δείτε ποιες είναι

Γαλάζιες Σημαίες 2023: Βραβεύτηκαν 23 παραλίες της Λέσβου – Δείτε ποιες είναι

Είκοσι τρεις γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες της Λέσβου. Σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022 οι γαλάζιες σημαίες αυξήθηκαν κατά έξι. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Μυτιλήνης οι ακτές που βραβεύτηκαν είναι 12, ο Αγ. Ισίδωρος, ο Άγιος Ερμογένης, τα Βοτσαλάκια – Σκάλα Νέων Κυδωνιών, η Ευρειακή Γέρας, το Κανόνι Θέρμης, η 1η Καντίνα και 2η Καντίνα στην Κράτηγο, η Σκάλα Μυστεγνών, Ταρσανάς, το Τάρτι, τα Τσαμάκια και η Χαραμίδα.

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου οι παραλίες που βραβεύτηκαν είναι 11 και είναι οι εξής: Άναξος, Βατερά, Εφταλού/Αγ. Ανάργυροι, Κάγια, Μεντούσι, Μόλυβος, Νυφίδα, Πέτρα, Σκάλα Ερεσού, Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολιχνίτου.

Οι παραλίες που προστέθηκαν ανήκουν όλες στο Δήμο Μυτιλήνης και είναι οι εξής: Άγιος Ερμογένης, 1η και 2η καντίνα, η παραλία Ταρσανάς στο Πλωμάρι, Ευρειακή, Βοτσαλάκια – Νέων Κυδωνιών.

Η Ελλάδα κατέχει και φέτος την 2η θέση παγκοσμίως με 617 βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 52 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

To top