Ενημερωτική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας

Ενημερωτική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας

Ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία αφορούσε στις “Δράσεις Στήριξης των Μελών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την Προστασία και Αξιοποίηση της Έρευνας”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο στη λειτουργία του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας για τη στήριξη των μελών της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, ως προς την αξιοποίηση της έρευνας που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη μετουσίωσή της σε προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αν. Καθηγητής Πέτρος Καβάσαλης, συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε τις αξιόλογες Δράσεις του Πανεπιστημίου για την αξιοποίηση της Έρευνας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης της μεταφοράς τεχνολογίας, ως τη νέα αποστολή των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων. Η κα. Σ. Τσακίρη, επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας, δικηγόρος και μέλος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας παρουσίασε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο προς τα μέλη του πανεπιστημίου και τις δράσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές συνεργασίας Ερευνητών του Πανεπιστημίου με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας από τους Αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.κ. Κ. Τοπουζέλη και Κ. Έλληνα, από τα Τμήματα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής αντίστοιχα. Τη δική του ενδιαφέρουσα πορεία και εμπειρία μεταξύ της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας και του «επιχειρείν» παρουσίασε ο Καθ. Λ. Αλεξόπουλος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εξαιρετικές παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων που στηρίζουν ενεργά το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας, όπως αυτή του κ. Μ. Δρίτσα Διευθύνοντα Συμβούλου του ELEVATE GREECE, της Καθ. Κ. Πραματάρη, Υπεύθυνης της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Partner του Uni.Fund, του κ.

Π. Παπαγεωργίου, Διευθυντή Επιχειρηματικής Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB), του Δρ. Γ. Ασημόπουλου, εκπροσώπου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και του Δρ. Κ. Βαβέκη, Διευθυντή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και Εκπρόσωπου του Δικτύου Μεταφοράς Τεχνολογίας GnΩsi, του οποίου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί μέλος.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξήραν τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των Πρυτανικών Αρχών στα θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας, ενώ αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τον τελευταίο διάστημα από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζοντας παράλληλα και τον ενεργό ρόλο του στη διαμόρφωση των νέων εθνικών στρατηγικών για τη Μεταφορά Τεχνολογίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο κ. Δρίτσας κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης «το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απέδειξε έμπρακτα ότι και ξέρει και μπορεί να κάνει τη διαφορά και, αν και αποτελεί πανεπιστήμιο της περιφέρειας, δεν υστερεί στον τομέα της μεταφοράς τεχνολογίας».

To top