Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 (ώρες 09:30 και 11:30), οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα τεράστιο επιδαπέδιο παιχνίδι, με τίτλο «Recycle Bin-The Board Game», και με την καθοδήγηση των Νικολέτας Ευαγγέλου και Κώστα Γιαννακού, συζητάνε για την αξία της ανακύκλωσης και τις ορθές πρακτικές της. Το παιχνίδι περιλαμβάνει ευφάνταστες δοκιμασίες που στόχο έχουν την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

To top