Ημερίδα για γονείς: «Πρώτος Χρόνος Ζωής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

Ημερίδα για γονείς: «Πρώτος Χρόνος Ζωής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»

Ημερίδα για Γονείς διοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με θέμα: «Πρώτος Χρόνος Ζωής: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε», με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας και το Πρόγραμμα «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα, Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων-Βρεφικά Πακέτα».

Στόχος της Ημερίδας είναι η συζήτηση και η αποσαφήνιση των θεμάτων, που απασχολούν καθημερινά τους γονείς από την πρώτη ημέρα ζωής του νεογέννητου έως και την συμπλήρωση του πρώτου χρόνου της ζωής του βρέφους , θέτοντας ερωτήματα σε παιδιάτρους-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μάιου 2023 και ώρες 11:00-13:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» και στην Μύρινα, ώρες 19:00-21:00 στην Αίθουσα Γκαλιούρη (Κινηματοθέατρο Μαρούλα).
Οι ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι παρακάτω:
Νεογέννητο: Από το μαιευτήριο στο σπίτι- Οι πρώτες μέρες μαζί του- Συμβουλές στους νέους γονείς

Μητρικός θηλασμός: Η καλύτερη αρχή για τη νέα ζωή. Πότε είναι έτοιμο το βρέφος για την εισαγωγή στερεών τροφών;

Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών: Ποιά είναι τα εμβόλια του 1ου έτους ζωής;

Η βρεφική ηλικία και τα αναπτυξιακά της ορόσημα

Επιστημονικά Υπεύθυνες της Ημερίδας είναι οι κυρίες Ελένη Φαρμάκη-Παιδίατρος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου και η κα Όλγα Κάτηρα-Παιδίατρος.
Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν και οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/r5UZZENxNKVf54veA

Εναλλακτικά το κοινό μπορεί να δηλώνει συμμετοχή κατά την προσέλευση του στους χώρους που θα διεξαχθεί η Ημερίδα. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:2254029110 και 2254029111.
Υπεύθυνες δράσης: Μαρία Αδαμάκη, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας
Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΠ Υγείας

To top