Κατανυκτική ατμόσφαιρα στα «Θεοδώρεια»| Μάγεψαν το κοινό η Παναγιώτα Βλαντή και ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Κατανυκτική ατμόσφαιρα στα «Θεοδώρεια»| Μάγεψαν το κοινό η Παναγιώτα Βλαντή και ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» την Πέμπτη 4 Μαϊου στο Ναό του Αγίου Θεράποντα παρουσία πλήθους κόσμου,  περιλάμβανε εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ήχους και κατανυκτικά Τροπάρια. Οι γνωστοί ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή και Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασαν κείμενα Παπαδιαμάντη και Κόντογλου σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Έψαλλαν οι πρωτοψάλτες Μυτιλήνης Γιουσμάς Ευστράτιος, Μιχάλης Δήσσος και Παναγιώτης Τσακύρης καθώς και η παιδική βυζαντινή χορωδία «Αγία Σιών» αλλά και το Ευρωπαϊκό φωνητικό σύνολο Μυτιλήνης «Animato». Μουσική διδασκαλία Δημήτρης Χατζηγιαννάκης , ενώ τη μουσική διεύθυνση είχε ο Θοδωρής Λεμπέσης.

Σήμερα Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συναυλία των «Θεοδώρειων» και συγκεκριμένα η συναυλία παραδοσιακής και έντεχνης Βυζαντινής Μουσικής με την Ορχήστρα «Ρωμάνα» του Μανώλη Καρπάθιου και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως  Γρηγόριο Νταραβάνογλου με τίτλο «Από το Βυζάντιο στην Ελληνική Μουσική»

To top