Στη Μυτιλήνη θα γίνουν φέτος οι δοκιμασίες υποψηφίων για τμήματα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Στη Μυτιλήνη  θα γίνουν φέτος οι δοκιμασίες  υποψηφίων για τμήματα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Στη Μυτιλήνη θα μπορούν φέτος οι υποψήφιοι για τα τμήματα Τ.Ε.Φ.Α.Α να κάνουν τις υγειονομικές εξετάσεις και την πρακτική δοκιμασία. Τα αγωνίσματα στίβου θα γίνονται στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης ενώ το αγώνισμα της κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χίου. Πρόκειται για αίτημα που υπέβαλλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και έγινε δεκτό με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024. Όπως δήλωσε μιλώντας στον Αίολο η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα. Καίτη Στρατάκη, το ίδιο είχε γίνει και πρόπερσι, ενώ πέρυσι δεν έγινε, γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Κολυμβητήριο της Χίου. Η εξέλιξη αυτή διευκολύνει τους υποψηφίους τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου και της Σάμου  καθώς δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν στην Αθήνα για τις δοκιμασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι υποψήφιοι για τμήματα Τ.Ε.Φ.Α.Α από τη Λέσβο είναι  143 μαθητές , 92 από τη Χίο και από τη Σάμο 109 μαθητές.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν αιτήματος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ορίστηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου ως έδρα διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Οι δοκιμασίες των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 14 ως 27 Ιουνίου 2023 για μεν τα αγωνίσματα του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για δε το αγώνισμα της κολύμβησης (50μ. ελεύθερο) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χίου. Το σχετικό πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας θα αναρτηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου απ’ όπου και θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι.

To top