Με «Περιφερειακή ματιά» και καλλιτεχνική δημιουργία ξεκινά η έκθεση “Ήταν ένα Μικρό Καράβι… στη Λέσβο”

Με «Περιφερειακή ματιά» και καλλιτεχνική δημιουργία ξεκινά η έκθεση “Ήταν ένα Μικρό Καράβι… στη Λέσβο”

8 καλλιτέχνες φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών βρίσκονται στη Λέσβο εδώ και κάποιες μέρες και με την εποπτεία δυο καθηγητών τους, του Κώστα Χριστόπουλου και του Γιώργου Αλεξανδρίδη, δημιουργούν στο σταθμό της ΑΣΚΤ στο Μόλυβο, έργα ζωγραφικής και κεραμικής τέχνης, από και για το νησί της Λέσβου.

Το σύνολο των έργων ζωγραφικής και γλυπτικής κεραμικής με έμπνευση από την Λέσβο, τις ονειρικές λάμψεις του Βορείου Αιγαίου, τα καΐκια και τ’ ασημένια κύματα των ελαιώνων, θα εκτεθούν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη από το Σάββατο 6 Μαΐου – 18 Μαΐου, ώρες 18.00 -21.00. Στην συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στην Αθήνα στο κτίριο της ΑΣΚΤ από 26 Μαΐου έως  15 Ιουνίου 2023, προκειμένου να παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα μια εικόνα της Λέσβου φιλοτεχνημένη από τους πλέον ειδικούς της Τέχνης.

Το «Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι στη Λέσβο: Ήταν ένα Μικρό Καράβι… στη Λέσβο – Σύγχρονα Έργα – Ο Διαχρονικός Ρόλος της Θάλασσας στον Πολιτισμό της Λέσβου» είναι μια δράση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, με χρηματοδότηση της ΕΤΑΛ από το πρόγραμμα Leader Αλιείας της Λέσβου, σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι οι: Θεοδώρα Βασιλειάδου, Αναστασία Γεωργίτση, Σμαράγδα Καραμπέρη, Ιωάννα Κερεφιάδου, Κωνσταντίνα Λαζαρίδου, Ειρήνη Μαντινάου, Αλίκη Παπαδημητρίου, και Απόστολος Τσορφόλιας.

To top