Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Αθανασίου για Κανελλόπουλο – Αθανασίου: «Ας είναι πιο προσεκτικοί στην μονταζίερα»

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Αθανασίου για Κανελλόπουλο – Αθανασίου: «Ας είναι πιο προσεκτικοί στην μονταζίερα»
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Äéêáéïóýíçò ×áñ. Áèáíáóßïõ ìå ôïí Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò ÊÜñïëï Ðáðïýëéá ôçí ÐáñáóêåõÞ 27 Óåðôåìâñßïõ 2013. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ η δήλωση του βουλευτή Λέσβου και τέως υπουργού δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο ο οποίος ήταν Αντιπρόεδρος της Ένωσης  Δικαστών και Εισαγγελέων όταν ο ίδιος ήταν Πρόεδρος. «…ήταν δημοκράτης και φαντάζομαι και τώρα πρέπει να είναι ,δεν είχε δείξει δείγματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. «Να είναι πολύ προσεκτικοί οι εμπνευστές της μονταζίερας στην αντιπολίτευση» απάντησε το βράδυ της Πέμπτης ο Χαρ.Αθανασίου .
Ειδικότερα, αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Αθανασίου στην εκπομπή, σε παρέμβασή της η δημοσιογράφος ρώτησε πώς  φαντάζεται είναι δημοκράτης, αφού παραλίγο να γίνει πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο ίδιος εξήγησε ότι εννοούσε «όσο αφορά την αντιμετώπιση των συναδέλφων του».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου άφησε αιχμές για προσπάθεια δημιουργίας δίαυλου επικοινωνίας με τον πρώην δικαστικό, για μετεκλογική συνεργασία.
Άμεση ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ . «Κύριε Αθανασίου είναι απαράδεκτο να το λέτε αυτό. Τον άνθρωπο, ο οποίος λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουμε βαθύτατα δημοκράτη. Λειτουργεί όλες αυτές τις ημέρες και αυτό το διάστημα ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη..»
Η απάντηση Αθανασίου

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου  τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τις αναφορές του στον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, δήλωσε:

«Σε χθεσινή τηλεοπτική μου συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, όταν ρωτήθηκα για τον κύριο Κανελλόπουλο και το κόμμα του, απάντησα με σαφήνεια ότι για όσο χρονικό διάστημα συνεργαστήκαμε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εγώ ως Πρόεδρος και εκείνος ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης, διακατείχετο από δημοκρατικές αρχές. Επίσης, δήλωσα περαιτέρω ότι δεν μπορώ να γνωρίζω τις μετέπειτα αντιλήψεις του.

Συνεπώς, να είναι πολύ προσεκτικοί οι εμπνευστές της ”μονταζιέρας” της αντιπολίτευσης».

To top