Κρίτων Αρσένης από τη Μυτιλήνη: «Το Δήμητρα δεν είναι ένα καινούργιο νόμισμα όπως μας κατηγορούν»

Κρίτων Αρσένης από τη Μυτιλήνη: «Το Δήμητρα δεν είναι ένα καινούργιο νόμισμα όπως μας κατηγορούν»

Απαντήσεις για το σχέδιο «Δήμητρα»- και την κριτική που έχει  δεχθεί- και επίθεση στην κυβέρνηση για την δομή στη «Βάστρια» εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Lesvion»

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του με το ζήτημα της δομής της «Βάστριας» και τόνισε την αντίθεση του για τη δομή καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι στη μέση του δάσους κι αν εκδηλωθεί φωτιά δε θα κινδυνέψουν μόνο οι ανθρώπινες ζωές που θα είναι εντός της δομής αλλά και οι οικισμοί και τα χωριά που βρίσκονται δίπλα της, όπως για παράδειγμα το Πλωμάρι. Χαρακτήρισε τη Μυτιλήνη «εργαστήριο ανθρωπότητας» κάνοντας λόγο για ένα πείραμα μέσα στο οποίο πρέπει να πας με μία πλευρά, τη μεριά της αλληλεγγύης ή της βαρβαρότητας, τη μεριά του διεθνούς δικαίου ή τη μεριά της παραβίασης του διεθνούς δικαίου «όπως κατηγορούμε τους απέναντι γείτονες ότι κάνουν» ενώ τόνισε πως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο «όλοι έχουμε δικαίωμα στο αίτημα για άσυλο» ενώ τάχθηκε και κατά των pushbacks λέγοντας ότι είναι μία φασιστική πολιτική και ακροδεξιό μέτρο. Ο κ. Αρσένης εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους ότι ακολουθούν και τα τρία κόμματα φασιστική και την ίδια πολιτική ενώ συνέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Μελόνι Σαλβίνι.

Ο ίδιος σχολίασε της σφοδρές κριτικές που δέχθηκε το ΜέΡΑ25 για το σχέδιο «Δήμητρα» και τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν στις βασικές προτάσεις του κόμματος από το 2019 ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ούτε για κρυπτονόμισμα ούτε κάτι που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Όπως είπε, πρόκειται για μία μικρή προέκταση  του taxinet, ώστε να επιτρέπει σε όλους όσους έχουν ελληνικό ΑΦΜ να κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους χωρίς χαράτσι από τις τράπεζες. «Το σχέδιο Δήμητρα είναι υπέρ των πολλών και σταματάει την αισχροκέρδεια των τραπεζών», τόνισε. Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Οδυσσέας» το οποίο όπως δήλωσε είναι ακόμα πιο σκληρό και έρχεται για να κόψει μία συστηματική πολιτική για τους πλειστηριασμούς κατοικιών και τα funds. Ουσιαστικά το σχέδιο «Οδυσσέας» όπως ενημέρωσε, παγώνει τους πλειστηριασμούς μέχρι να φτιάξουν ξανά τα οικονομικά των πολιτών και να μπορούν να το πληρώσουν. Ο κ. Αρσένης, είπε για την ακρίβεια, την παιδεία, την υγεία την κατακόρυφη αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ, το ανεβασμένο ΦΠΑ το οποίο ως κόμμα έχουν σαν στόχο να μειώσουν στο 15%.

«Στο ΜέΡΑ25» είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, έχουμε πρόγραμμα. Ξέρουμε ότι δε πρόκειται να είμαστε κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Ξέρουμε όμως ότι η αριστερά κάποια μέρα θα έχει την ευκαιρία να ξανακυβερνήσει. Καλούμε σε συστράτευση και συμπόρευση. Να βάλουμε τα κέρδη τους, κάτω από τη ζωή», κατέληξε ο ίδιος.

To top