Επικαιροποιημένα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στο «Βοστάνειο» – Τί ισχύει για χειρουργεία και επισκεπτήρια

Επικαιροποιημένα  μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στο «Βοστάνειο» – Τί ισχύει για χειρουργεία και επισκεπτήρια

Τα νέα επικαιροποιημένα μέτρα για προστασία κατά του κορονοϊου μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση ανακοίνωσε  Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Τα μέτρα σταδιακά χαλαρώνουν  καθώς πλέον για τα χειρουργεία απαιτείται ένα απλό rapid -test αντί για RCR ενώ επιτρέπονται – με μέτρα – και τα επισκεπτήρια. Τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊου επικαιροποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γιώργος Καμπούρης μιλώντας στον aeolos.gr τόνισε ότι σταδιακά τα μέτρα χαλαρώνουν και επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που αφορούν το Νοσοκομείο είναι τα εξής: 

• Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.
• Οι ασθενείς που εισάγονται με τακτικό εισιτήριο προσέρχονται με έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test), αντί PCR, το οποίο διενεργήθηκε έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη εισαγωγή τους.
• Οι ασθενείς που εισάγονται εκτάκτως υπόκεινται άμεσα σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test), αντί PCR.
• Το επισκεπτήριο επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανονισμό (10:00 π.μ. – 12:00 π.μ. και 18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.). Απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
• Οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών, ανεξαρτήτως της κατάστασης εμβολιασμού ή νόσησης, υπόκεινται σε rapid test εντός σαράντα οχτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στο νοσοκομείο. Ο εργαστηριακός έλεγχος επαναλαμβάνεται κάθε 3 ημέρες.
• Επιτρέπεται ένας (1) συνοδός ανά ασθενή. Ειδικώς για ασθενείς που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν επιτρέπεται ένας (1) συνοδός ανά ασθενή που δύναται να εναλλάσσεται. Εξαιρετικά για τους παιδιατρικούς ασθενείς επιτρέπονται έως δύο (2) συνοδοί.

Το «Βοστάνειο» κάνει έκκληση στο κοινό να συμμορφώνεται με τις παραπάνω οδηγίες και να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.

To top