Δράσεις του παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού σε Πλαγιά, Πλωμάρι και στο δρόμο Μανταμάδου

Δράσεις του  παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού σε Πλαγιά, Πλωμάρι και στο δρόμο Μανταμάδου

Σειρά δράσεων ανέλαβε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς αντιπροσωπεία του με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο Πλαγιάς και τον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας. Το Σάββατο εθελοντές προσέφεραν μπουκάλια με νερό κατά μήκος του δρόμου Θερμής – Μανταμάδου για τους εκατοντάδες προσκυνητές.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή μετά από σχετικό αίτημα ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Θεόδωρος Βασαρμίδηςη Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Π.Τ. ΕΕΣ Μυτιλήνης κα. Μαρία Συμεού, το Μέλος Δ.Σ. – Κοινωνική Λειτουργός κα. Μαρία Καβουρή και εθελοντές του Τμήματος,   επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς, με σκοπό να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τον εθελοντισμό, το πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, με παιχνίδι και ζωγραφική.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Θ. Βαλσαμίδης και οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος επισκέφθηκαν τον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας στο Πλωμάρι, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και παρέδωσαν στον Δ/ντη κ. Στέφανο Σανιδά τρόφιμα, που είχε συγκεντρώσει το Τμήμα στο πλαίσιο της δράσης “Το Καλάθι της Αγάπης”.


Το Σάββατο 29 Απριλίου, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος βρέθηκαν στην περιοχή της Πεδής επί της επαρχιακής οδού Θερμής – Μανταμάδου και προσέφεραν μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να ανακουφίσουν τους εκατοντάδες προσκυνητές που περπάτησαν προς τον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο.


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

 

To top