Ερεσός: Εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι στον Άγιο Ανδρέα

Ερεσός: Εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι στον Άγιο Ανδρέα

Δέκα εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι δίπλα από τον Άγιο Ανδρέα στην Ερεσό, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος». Συγκεκριμένα, οι εθελοντές έκοψαν τα χόρτα, κλαδέψαν και μάζεψαν πλαστικά και άλλα σκουπίδια ενώ για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος ασκεί κριτική στον Δήμο Δυτικής Λέσβου που «αμελεί την Ερεσό και τους κατοίκους της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο συλλογικός καθαρισμός του μονοπατιού δίπλα από τον Άγιο Ανδρέα. Κόψιμο των χόρτων, κλάδεμα, και μάζεμα πλαστικών και άλλων σκουπιδιών.

Στην δράση συμμετείχαν 10 άτομα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Κλεάνθη και τον Γιώργο για την συμβολή τους με χορτοκοπτικά.

Ο σύλλογος μας θα ασκεί την κριτική που αξίζει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου όταν αμελεί την Ερεσό και τους κατοίκους της, όμως δεν θα το κάνει στείρα.

Όπου μπορούμε την ίδια στιγμή θα παρεμβαίνουμε στην κοινότητα και, είτε με την αλληλεγγύη είτε με την αυτοοργάνωσση, θα δίνουμε λύση στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας.

Υπόψιν δεν καλύπτουμε το κενό του Δήμου και των ανταποδοτικών που θα έπρεπε να επιστρέφουν πίσω με έργο, αλλά αντίθετα το αναδυκνείουμε πολύμορφα και ταυτόχρονα δείχνουμε την δύναμη της αυτοοργάνωσης.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος.

ΥΓ Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του τοπικού για την ντάνα με τα κλαδιά τα οποία θα συλλεχθούν την Τρίτη.

To top