Σύλλογος “Ασπίδα”: «Στοχοποίηση του κλάδου της εστίασης και συνεχείς έλεγχοι»

Σύλλογος “Ασπίδα”: «Στοχοποίηση του κλάδου της εστίασης και συνεχείς έλεγχοι»

Στοχοποίηση του κλάδου και συνεχείς ελέγχους καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εστίασης “Ασπίδα”.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ο κλάδος της εστίασης όπως και οι περισσότεροι κλάδοι έχουν πληγεί από τον κορονοϊο.
«…Όμως η εστίαση 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, έχοντας αποδείξει ότι δεν ήταν ο κύριος λόγος μετάδοσης του κορονοϊου μετά από 6 μήνες που ήταν κλειστή (10πλάσια περίπου αύξηση), συνεχίζετε να στοχοποιείται και να χρησιμοποιείται.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σαν μόνιμος εγκληματίας ή παράνομος που πρέπει να αποδείξει κάθε μέρα την αθωότητα του. Ειδικότερα στο νησί μας ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός, οι έλεγχοι είναι διπλάσιοι από την υπόλοιπη Ελλάδα, κάνοντας μας να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το μαγαζί μας, στον φόβο ενός εξαντλητικού προστίματος.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ βάζοντας τους καταστηματάρχες να γίνουν μοχλός πίεσης για τον εμβολιασμό, κάνοντας τους ελεγκτές προς τους πελάτες, φίλους, συγγενείς και διαχωρίζοντας τους.
Σε όλους τους κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να εισέρχονται με rapid test. Η εστίαση αποτελεί την εξαίρεση με αποτέλεσμα πάνω από το 50% του ηλικιακού της πελατολογίου να μην μπορεί να εισέλθει στα μαγαζιά μας, ενώ ταυτόχρονα οι αυξήσεις σε ενέργειας, πρώτων υλών κ.α. είναι ασταμάτητες και σύντομα θα καλεστούμε να επιστρέψουμε επιστρεπτέες χωρίς καμία στήριξη για την ζημία του 2021 και του χειμώνα που είναι μπροστά μας.

Ο Σύλλογος Εστίασης “Ασπίδα”, τονίζει πως εξ’ αρχής ήταν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όχι του διαχωρισμού.
«ΟΛΟΙ πρέπει να έχουν δικαίωμα να μπουν στο κατάστημα μας. Δεν είμαστε υγειονομικοί, χωροφύλακες, λογιστές, δικηγόροι ή οτιδήποτε άλλο. ΕΙΜΑΣΤΕ και ζητάμε να είμαστε ΜΟΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ !».

To top