Συνάντηση του Κ.Μουτζούρη με αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Bergstrasse-Odenwald

Συνάντηση του Κ.Μουτζούρη με αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Bergstrasse-Odenwald

Με μέλη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχης της περιοχής Bergstrasse-Odenwald Δρ. Christian Engelhardt καθώς και τη Διευθύντρια του Γεωπάρκου Bergstrasse-Odenwald Δρ. Jutta Weber, συναντήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος.

Σκοπός της επίσκεψής τους όπως τόνισαν ήταν να γνωρίσουν από κοντά τις επιτυχημένες προσπάθειες ανάδειξης καθώς και το πρόγραμμα συντήρησης και προστασίας απολιθωμάτων, το οποίο υλοποιείται στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής το οποίο έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και συμμετείχαν σε δράση παρατήρησης πουλιών.

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε:
«Είχα την χαρά να υποδεχτώ τον Περιφερειάρχη της περιοχής Bergstrasse-Odenwald της Γερμανίας και να συζητήσουμε τρόπους συνεργασίας και προβολής των νησιών μας. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το Γεωπάρκο της Γερμανίας είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου και τουριστικά. Αυτός ήταν και ο σκοπός της παραχώρησης του Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στο Μουσείο Σιγρίου και στον κ. Ζούρο, αυτός είναι και ο σκοπός των δράσεων που κάνουμε ως Περιφέρεια για την ανάδειξη του Bird Watching. Και χαίρομαι που αυτές μας οι προσπάθειες έχουν αποτελέσματα».

 

To top