Από τη Βάστρια ξεκίνησε ο Μιχάλης Μπάκας την προεκλογική του εκστρατεία

Από τη Βάστρια ξεκίνησε ο Μιχάλης Μπάκας την προεκλογική του εκστρατεία

Την Πηγή, την Κώμη και την περιοχή της Βάστριας όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών επισκέφθηκε ο Μιχάλης Μπάκας, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με το «Πράσινο & Μωβ», στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας της Κώμης κ. Χρήστο Τσιβγούλη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη και τις συναντήσεις στην περιοχή ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας στη Λέσβο το «Πράσινο & Μωβ» επιλέγει συνειδητά να επισκεφτεί την περιοχή της Βάστριας και να συνομιλήσουμε με ανθρώπους της περιοχής για αυτό το έργο που έχει πολλαπλές επιπτώσεις στο νησί μας. Το έργο αυτό δυστυχώς σηματοδοτεί και τον τρόπο που βλέπει η ΝΔ το μέλλον και την ανάπτυξη του νησιού μας, χρηματοδοτώντας φυλακές και δημιουργώντας θέσεις εργασίας για φύλακες και εταιρίες security. Eμείς οι Λέσβιοι δεν θέλουμε το νησί μας να γίνει μια τεράστια αποθήκη ψυχών και είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της κυβέρνησης και έμμεσα της ΕΕ για να καταστήσουν τα νησιά μας ανοικτές – κλειστές φυλακές για όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, έτσι ώστε αν τους κάνουν το βίο αβίωτο και να μην θέλουν να έρθουν. Ήδη η Μεγ Βρετανία θέλει να κάνει κέντρα κράτησης μεταναστών στη Ρουάντα στην Αφρική, η ΕΕ χρηματοδοτεί κέντρα στη Λιβύη και κάτι αντίστοιχο συζητιέται έντονα και στη Δανία.
Ήταν πολύ σημαντική η συνάντηση μου με τον Χρήστο Τσιβγούλη, Πρόεδρο της Κοινότητας Κώμης, ενός ανθρώπου που έχει σηκώσει, σε συνεργασία άλλους, το βάρος για την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, κατά των κυβερνητικών αποφάσεων. Από την πλευρά μας, εμείς στο «Πράσινο & Μωβ» δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό αυτών των προσπαθειών, με κάθε μέσο, ενημερώνοντας παράλληλα το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ευρωβουλευτές, από τους οποίους έχουμε πλήρη στήριξη.

To top