Στα προβλήματα της νησιωτικότητας αναφέρθηκε στην ομιλία του στο 1ο Ergo Forum 2023 ο Κώστας Μουτζούρης

Στα προβλήματα της νησιωτικότητας αναφέρθηκε στην ομιλία του στο  1ο Ergo Forum 2023 ο Κώστας Μουτζούρης

Στα βασικά προβλήματα μιας Νησιωτικής Περιφέρειας , καθώς  θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία υλοποίησης Έργων και λειτουργίας των αρμόδιων Υπηρεσιών, αναφέρθηκε σε ομιλία του το Σάββατο 23 Απριλίου στο πλαίσιο του 1st ERGO FORUM 2023 ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.  Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε επίσης  στις καταστροφικές συνέπειες που υπέστη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λόγω της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης , αλλά και του μεταναστευτικού – προσφυγικού και του εγκλωβισμού μεγάλου αριθμού αιτούντων ασύλου ως μείζον Ευρωπαϊκό ζήτημα.
Αναφέρθηκε επίσης στον σεισμό που έζησε η Σάμος με όλες τις καταστροφικές συνέπειες , στη σωστή αντίδραση της Κυβέρνησης και των Υπηρεσιών , χάριν της οποίων η Σάμος έχει σχεδόν ανακάμψει.
Τέλος επεσήμανε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε Μελέτες, γιατί όλο αυτά τα χρόνια της Κρίσης δεν έγιναν Μελέτες, ή απορροφήθηκαν τα χρήματα σε άλλες ανάγκες, καθώς επίσης και στις ελλείψεις σε προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών, το οποίο είναι αδύνατον να απορροφήσει τα πολλά χρήματα που δίνονται στις Περιφέρειες μέσω των Χρηματοδοτικών Εργαλείων. Στο σημείο αυτό τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα , της έλλειψης προσωπικού, γιατί τώρα είναι η συγκυρία των πολλών πόρων που διατίθενται.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχει πληθώρα έργων . Παρακάλεσα τις 3 τεχνικές Διευθύνσεις Π.Ε. Λέσβου , Χίου και Σάμου , οι ίδιοι άνθρωποι της μάχης , (γιατί εγώ είμαι πολιτικός , ή μάλλον γίνομαι ), να σας παρουσιάσουν τα έργα . Και να μη παρουσιάσουν έργα που σκεπτόμαστε να κάνουμε . Να μη παρουσιάσουμε μία εικονική πραγματικότητα. Να παρουσιάσουν τα έργα που γίνονται , ή κάναμε , ή αυτά που τελειώσαμε. Άλλοι τα ξεκίνησαν, τα τελειώσαμε εμείς, εμείς θα ξεκινήσουμε , άλλα θα τελειώσουν άλλοι.  Σας ευχαριστώ»

 

To top