Γιάννης Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν αφήσει τους εθελοντές πυροσβέστες στην τύχη τους»

Γιάννης Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν αφήσει τους εθελοντές πυροσβέστες στην τύχη τους»

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου, συναντήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς και ενημερώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για τα φλέγοντα προβλήματα των εθελοντών πυροσβεστών, ο σύλλογος των οποίων λειτουργεί από το 2001.

Το πιο επείγον πρόβλημα είναι η μη ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 50 νέων εθελοντών πυροσβεστών εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, που εκκρεμεί.
Οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα, τα οχήματα των κλιμακίων των εθελοντών πυροσβεστών είναι γερασμένα, με κάποια από αυτά να ξεπερνάνε την 25ετία και να χρίζουν άμεσης αντικατάστασης.
Αναφέρθηκαν ακόμη η απουσία σήμανσης στους δασικούς δρόμους, η απουσία κρουνών κατάλληλων για ανεφοδιασμό και των (μικρότερων) οχημάτων των εθελοντών πυροσβεστών, καθώς η έλλειψη συντήρησης των δεξαμενών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:
«Η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι τοπικές αρχές έχουν αφήσει τους εθελοντές πυροσβέστες στην τύχη τους, αδυνατώντας ακόμη και να τους προσφέρουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση ή να τους παράσχουν τον απολύτως αναγκαίο εξοπλισμό. Η αδιαφορία αυτή είναι προσβλητική για εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, που προσφέρουν κρισιμότατη, ανιδιοτελή, εθελοντική εργασία για την προστασία της φύσης και της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είναι και εξοργιστική, γιατί καταδεικνύει, ότι «το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα», μετά και από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή των Βατερών, που κόστισε χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους.
Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτες που να σέβονται και να στηρίζουν ουσιαστικά αυτή την πολύτιμη εθελοντική προσφορά, αλλά και συνολικά το έργο των πυροσβεστών όλων των κατηγοριών, μόνιμων, εποχικών και εθελοντών. Άλλος ένας λόγος για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου».

To top