Τιμήθηκε η Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

Τιμήθηκε η Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

Στο πλαίσιο της επετείου της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σήμερα 24 Οκτωβρίου, έγινε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Σε αυτή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλακης, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας και εκ μέρους του Δήμου Μυτιλήνης ο Αντιδήμαρχος Ευστράτιος Δαγκλής.

Για αυτή τη μέρα έστειλε το μήνυμα του ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ:

Τα Hνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν πριν από 76 χρόνια, ως ένα όχημα ελπίδας για έναν κόσμο που έβγαινε από τη σκιά ενός καταστροφικού πολέμου.

Σήμερα, οι γυναίκες και οι άντρες των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρουν αυτή την ελπίδα παντού στον κόσμο.

Ο COVID- 19, οι πόλεμοι, η πείνα, η φτώχεια και η κλιματική έκτακτη ανάγκη μας θυμίζουν ότι ο κόσμος μας απέχει πολύ από το να είναι τέλειος.

Κάνουν όμως επίσης σαφές ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. Πρέπει να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Εξασφαλίζοντας ότι κάθε άνθρωπος, παντού, θα έχει σύντομα πρόσβαση στα εμβόλια COVID-19.

Εξασφαλίζοντας και προστατεύοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών και των λιγότερο προνομιούχων, των κοριτσιών και των γυναικών, των παιδιών και των νέων.

Επιδιώκοντας το τέλος των πολέμων που πληγώνουν τον κόσμο μας.

Αναλαμβάνοντας τολμηρές δεσμεύσεις για το κλίμα, για να σώσουμε τον πλανήτη μας .

Οικοδομώντας μία παγκόσμια δικτυωμένη και αποτελεσματική Διακυβέρνηση όπως περιέγραψα στην πρόσφατη έκθεση μου  “Η Κοινή μας Ατζέντα”.

Οι αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών τα τελευταία 76 χρόνια – ειρήνη, ανάπτυξη, ανθρώπινα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους – δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ας ενωθούμε για αυτά τα ιδανικά και ας κάνουμε πράξη την υπόσχεση, τις προοπτικές και τις ελπίδες που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

 

To top