Γ. Πετρέλλης: «Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι ότι παραμένει στους MED5»

Γ. Πετρέλλης: «Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι ότι παραμένει στους MED5»

Το γεγονός ότι η Ελλάδα συμμετέχει από το 2016 στο φόρουμ MED5 επεσήμανε σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πετρέλλης απαντώντας στα όσα ανέφερε την προηγούμενη μέρα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, όταν κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να ενημερωθεί σχετικά με την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, γιατί μέσω της συμμετοχής στη MED5 ήδη  γίνεται διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου». Ο κ. Πετρέλλης δίνει στη δημοσιότητα και σχετικό πίνακα όπου φαίνεται η συμμετοχή της Ελλάδας από το 2016 στους MED5 χωρίς να έχει επιτευχθεί κάτι όσο αφορά την αναθεώρηση του Δουβλίνου. «Το μόνο που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι παραμένει στο φόρουμ» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής :

«Μια απλή αναζήτηση στο Google αρκεί για να αποδομηθεί η καταστροφική απραξία της κυβέρνησης που αποκαλύπτει ότι το επιτελικό Κράτος που επικαλείται η ΝΔ είναι ένα παραμύθι φτιαγμένο από ψευδείς ιστορίες όπως αυτή που επικαλέστηκε χθες ο κ. Μηταράκης. Το μόνο που έχει κάνει η σημερινή Κυβέρνηση είναι ότι παραμένει στο MED5 στην οποία ως Χώρα συμμετέχουμε από το 2016 χωρίς καμιά ουσιαστική πίεση, ώστε να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα αυτό αναφέρθηκε από το Δημοτικό θέατρο το βράδυ της Πέμπτης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε κεντρική ομιλία του στη Μυτιλήνη, όπου απάντησε στα όσα υποστήριξε ο Υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου.

 

To top