Μηταράκης σε Ανδρουλάκη: «Κάποιος να τον ενημερώσει ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή διαπραγμάτευσης για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης»

Μηταράκης σε Ανδρουλάκη: «Κάποιος να τον ενημερώσει ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή διαπραγμάτευσης για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης»

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην κριτική που άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο όσο αφορά το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εστιάζει τις ενέργειές της στον Φράχτη του Έβρου και δεν έχει κάνει τίποτα για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου που εγκλωβίζει ουσιαστικά τους μετανάστες στις χώρες πρώτες υποδοχής. «Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή διαπραγμάτευσης για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που ανατρέπει τον Κανονισμό του Δουβλίνου» τονίζει σε ανάρτησή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Νίκος Ανδρουλάκης ότι η Ελλάδα, ως συνιδρυτής των MED5 το 2021, είναι στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης για ένα Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης & Ασύλου το οποίο θα προβλέπει υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης προς τα κράτη πρώτης υποδοχής. Ανατρέποντας δηλαδή τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Ομοίως, η Ελλάδα είναι συνιδρυτής της διαδικασίας του Βίλνιους, όπου η πλειοψηφία των Κρατών-Μελών της ΕΕ υπέγραψαν διακήρυξη, το 2022 στο Βίλνιους και το 2023 στην Αθήνα, υπέρ της ανάγκης προστασίας των συνόρων. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και έχει περιορίσει δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, ειδικά στα νησιά μας. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, αντίθετα, μέλος των οποίων είναι το ΠΑΣΟΚ, συστηματικά καταφέρονται εναντίον της χώρας μας για την φύλαξη των συνόρων μας».

To top