Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια στο Κινηματοθέατρο “Μαρούλα”

Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια στο Κινηματοθέατρο “Μαρούλα”

Ένα ρεσιτάλ πιάνου, το “Ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια” από το “Volvi piano duo” είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Λήμνου την Τρίτη 18 Απριλίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», χαρίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα στους δύο πιανίστες, Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και Γιώργο Κεχαΐδη. Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από την Κοινότητα Μύρινας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και ο Γιώργος Κεχαΐδης παρουσίασαν έργα από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα, των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Γιοχάνες Μπραμς, Έντβαρντ Γκριγκ και Κλωντ Ντεμπισί, ενώ ολοκλήρωσαν το κοινό πρόγραμμα με ένα εντυπωσιακό βαλς, τη Μασκαράτα του Αράμ Χατσατουριάν.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας κ. Παρασκευή Μοσχάκη και ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Πλάντζος, ενώ ο πρόεδρος του Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης ευχαρίστησε και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους δύο πιανίστες.
Στο φινάλε του ρεσιτάλ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους δεσμούς του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους με την Λήμνο και τους ανθρώπους της, καθώς υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία αλλά και εργάστηκε στη συνέχεια στο νησί, ενώ ο ίδιος παρουσίασε μια δική του μουσική σύνθεση για πιάνο, τη “Ραψωδία της Λήμνου”.

 

To top