Μαρία Νικολάρα για υπόθεση Γεωργούλη: «Ξεκάθαρα είμαι δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα σεξουαλικής ή σωματικής βίας»

Μαρία Νικολάρα για υπόθεση Γεωργούλη: «Ξεκάθαρα είμαι δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα σεξουαλικής ή σωματικής βίας»

Σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Νικολάρα πήρε θέση στο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα μετά τις σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλης τονίζοντας ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα κάθε μορφής κακοποίησης ενώ υπογραμμίζει ότι είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας το πότε θα είναι έτοιμη να καταγγείλει τη βία που υπέστη.
– Ξεκάθαρα δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα βίας σεξουαλικής ή σωματικής και απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, απ όπου κι αν προέρχεται
– μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα
– είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας, να επιλέγει η ίδια το πότε θα νιώσει έτοιμη να καταγγείλει το τι υπέστη
– ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να βγαίνουν να μιλούν δημιουργώντας το στοιχειώδες πλαίσιο ασφάλειας γι αυτές
– καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλουσας και είμαστε σταθερά απέναντι στη στοχοποίηση θυμάτων βίας.
– ο σεξισμός και η πατριαρχία δεν γνωρίζουν από τάξεις, κόμματα και χρώματα.
– σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας για τον καθένα και την καθεμιά απέναντι στη δικαιοσύνη.
– Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι υπέρμαχος των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε ατόμου. Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση και έμφυλη βία, για εμάς δεν υπάρχουν «ναι μεν αλλά», δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις.
Με βάση αυτή τη θέση αρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Ευρωομάδα του αντέδρασαν ακαριαία και χωρίς αστερίσκους, με την άμεση αποπομπή του καταγγελλόμενου ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη αλλά και τη στήριξη της άρσης της ασυλίας του για την απρόσκοπτη διερεύνηση από τη βελγική δικαιοσύνη της καταγγελίας σε βάρος του.
Είμαστε και θα είμαστε μαζί με την κάθε γυναίκα που καταγγέλλει οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά και θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
-Δικαιοσύνη Παντού

To top