Βραβεύτηκαν μικροί λογοτέχνες

Βραβεύτηκαν μικροί λογοτέχνες

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν μικροί λογοτέχνες συμμετέχοντας στον 1ο Παλλεσβιακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δημοτικών σχολείων της Λέσβου με Θέμα: “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα….”

Εκδήλωση απονομής βραβείων στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 1ο Παλλεσβιακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δημοτικών σχολείων της Λέσβου με Θέμα: “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα….”, πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και διήρκησε από 23 Απριλίου έως και 31 Μαΐου.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές των βραβείων καθώς επίσης και ο Άριστείδης Σπέρκος, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας και ως εκπαιδευτικός τόνισε πως η πρόοδος έρχεται μόνο με την γνώση και την παιδεία και παρακίνησε τα παιδιά να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη μόρφωση που θα αποτελέσει και το εφαλτήριο για το μέλλον τους.

Από την πλευρά της η κα. Αντωνέλλη σημείωσε πως ο 1ος Παλλεσβιακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός θα συνεχιστεί και του χρόνου και ζήτησε από τα παιδιά να μην σταματήσουν να ονειρεύονται και να επιμείνουν στα θέλω τους. Καταλήγοντας συνεχάρη μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς λέγοντας με νόημα πως αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα και πως τέτοιου είδους ενέργειες και εκδηλώσεις αποτελούν τρόπο έκφρασης για τα παιδιά τα οποία μπορούν να μας εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους παρακάτω μαθητές- μαθήτριες:

1η Κατηγορία: “Ζωγραφίζω και Περιγράφω” για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης:
1η θέση: Μαρία Γεωργέλλη (Δημοτικό Πέτρας)
2η θέση: Σιμινή Αθηνά (Δημοτικό Πέτρας), Γεωργία Λυμπεροπούλου (Δημοτικό Θερμής), Βικτώρια Μουστάκα (Δημοτικό Θερμής)
3η θέση: Στρατής Γεωργέλλης (Δημοτικό Αγίας Παρασκευής)
4η θέση : Μελπομένη Εφραιμία Κοντού (7ο Δημοτικό Μυτιλήνης)

2η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης:
1η θέση: Θάλεια Μέλλιου (8ο Δημοτικό Μυτιλήνης)
2η θέση: Ιωάννης Κόπανος (11ο Δημοτικό Μυτιλήνης)
3η θέση: Κυριάκος Κύρου (Δημοτικό Θερμής)
4η θέση: Παναγιώτης Τσεσμελής (3ο Δημοτικό Μυτιλήνης)
5η θέση: Σπύρος Ανδριάνης (3ο Δημοτικό Μυτιλήνης)

3η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης:
1η θέση: Μαρκέλα Ψωμά (Δημοτικό Κάτω Τρίτους)
2η θέση: Εμέλεια Σίμου (15ο Δημοτικό Μυτιλήνης)
3η θέση: Νικόλαος Κατσούρης (15ο Δημοτικό Μυτιλήνης)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To top