Γιάννης Μπουρνούς: “Να στελεχωθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και τα κλιμάκιά της”

Γιάννης Μπουρνούς: “Να στελεχωθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και τα κλιμάκιά της”

Επιστολή προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη έστειλε ο Βουλευτής Λέσβου του Σύριζα Γιάννης Μπουρνούς, για τις υφιστάμενες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης και των κλιμακίων αυτής.

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του:

” Κύριε Υπουργέ,

Στις 23 Ιουλίου 2022, οι κάτοικοι των Βατερών, της Βρίσας και του Σταυρού στη Λέσβο δοκιμάστηκαν σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή και κατέκαψε περίπου 25.000 στρέμματα, εντός των οποίων υπήρχαν σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Συγκεκριμένα, από την καμένη περιοχή το 1/3 περίπου καλυπτόταν από δάσος, το 1/4 από φυσικούς βοσκότοπους και το υπόλοιπο τμήμα από καλλιέργειες και ελαιώνες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η άμεση κινητοποίηση των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν μαζί με τους τοπικούς πυροσβέστες, αποσόβησε τα χειρότερα μέχρι να καταφθάσουν οι απαραίτητες ενισχύσεις.
Φέτος, με δεδομένη την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σε λίγες ημέρες και την υποχρέωση της Πολιτείας, δια του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, να είναι προετοιμασμένη, σε όλα τα επίπεδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και τα κλιμάκια αυτής παραμένουν υποστελεχωμένα και με περιορισμένο εξοπλισμό για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η πλασματική εικόνα των 13 κενών οργανικών θέσεων πυροσβεστών, που αναφέρει το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού οι πραγματικές κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται τουλάχιστον σε 25.
Με την παρούσα, σας καλώ να μεριμνήσετε για την – σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες – άμεση στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης και των κλιμακίων αυτής με μόνιμο και εποχικό προσωπικό και την άμεση παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων.”

 

 

To top