Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής

Με αφορμή τις ημέρες των διακοπών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής διοργανώνουν  εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής, την Τετάρτη 19 & την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, στις 16:00 και στις 18:00.

Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Για το έτος που διανύουμε προγραμματίζονται εκτός από εξορμήσεις για το κοινό, επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σε αυτές μπορούν να συμμετέχουν, δωρεάν, ενήλικες και παιδιά από 8 ετών και πάνω, κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής. Το σημείο αρχικής συνάντησης θα είναι στο παρατηρητήριο από τη δυτική πλευρά της αλυκής (Νο 3), στο δρόμο που οδηγεί στο αλάτι και θα κινηθούμε στη δυτική και νότια πλευρά της αλυκής, επισκεπτόμενοι και το επόμενο παρατηρητήριο (Νο 2). Η κάθε ομάδα εξόρμησης δε θα υπερβαίνει τα 15 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

To top