Μπουρνούς: Να εξισωθούν με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ τα πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας

Μπουρνούς: Να εξισωθούν με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ τα πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη,κατέθεσε ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς,σχετικά με τα προβλήματα των πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Μπουρνούς σε ανακοίνωση του: «Στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ν. Λέσβου και όλης της επικράτειας, υπηρετούν πληρώματα που υπάγονται οργανικά, διοικητικά και μισθολογικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών. Εχουν τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ το οποίο εξάλλου ασκεί την επιχειρησιακή οργάνωση, τον συντονισμό και την εποπτεία του έργου τους.

Στην ερώτηση αναδεικνύεται πως, ενώ έχουμε πληρώματα ασθενοφόρων που έχουν τα ίδια προσόντα και παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, τα πληρώματα των Κέντρων Υγείας υφίστανται δυσμενείς διακρίσεις.

Δεν λαμβάνουν σειρά παροχών που προβλέπονται για τους αντίστοιχους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όπως την ετήσια αποζημίωση της υπηρεσιακής στολής και τη δεκαήμερη άδεια κλειστού χώρου, ενώ όλες οι αποζημιώσεις τους για εκτός έδρας εργασία, υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινή εργασία και εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες, είναι συγκριτικά μειωμένες. Πόσο μάλλον, όταν συχνά τα πληρώματα των Κέντρων Υγείας εργάζονται σε δυσμενέστερες συνθήκες.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ρωτά τον αρμόδιο Υπουργόαν προτίθεται να εξισώσει τις αποζημιώσεις και άδειες των πληρωμάτων των Κέντρων Υγείας με αυτές του ΕΚΑΒ. Ακόμα σημαντικότερο, καθώς τα πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων είναι τα μόνα που έχουν μείνει εκτός ΕΚΑΒ, ερωτάται για τις προθέσεις του σχετικά με την άμεση ένταξή τουςστο ΕΚΑΒ. Ένταξη αναγκαία και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

To top