Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην Αλυκή Καλλονής

Eξόρμηση παρατήρησης πουλιών θα πραγματοποιηθεί στην Αλυκή Καλλονής την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, καθώς ο Απρίλιος συμπίπτει με το απόγειο της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών για την Λέσβο και αυτές τις μέρες περνάνε διάφορα παρυδάτια και υδρόβια πουλιά (Μαχητές, Βαλτότρυγγες, Λιμόζες, Πορφυροτσικνιάδες, Χαλκόκτες, Σαρσέλες κ.ά.) και εκατοντάδες χελιδόνια και σουσουράδες, Καστανολαίμηδες, Σταχτοπετροκλήδες και άλλα μικρόπουλα, ενώ στους υγροτόπους μας έχουν φτάσει τα πουλιά που θα φωλιάσουν (Καλαμοκανάδες, Αβοκέτες, Ποταμογλάρονα κ.ά.).

Η εξόρμηση θα χωριστεί σε δύο ομάδες των 15 ατόμων το πολύ, με την πρώτη ομάδα στις 16:00 και τη δεύτερη στις 18:00. Σε αυτές μπορούν να συμμετέχουν, δωρεάν, ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω), μετά από δήλωση συμμετοχής. Το σημείο αρχικής συνάντησης θα είναι στο παρατηρητήριο από τη δυτική πλευρά της αλυκής (Νο 3), στο δρόμο που οδηγεί στο αλάτι και θα κινηθούμε στη δυτική και νότια πλευρά της αλυκής, επισκεπτόμενοι και το επόμενο παρατηρητήριο (Νο 2).
Η εξόρμηση εντάσσεται στις δράσεις για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Για το έτος που διανύουμε προγραμματίζονται εκτός από εξορμήσεις για το κοινό, επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διακίνηση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

 

To top