Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, διαψεύδοντας δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς τούτο παραπέμπουν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021, επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Διευκρινίζει επίσης ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

To top