Η Μαρία Νικολάρα στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια στις μεταφορές

Η Μαρία Νικολάρα στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια στις μεταφορές

Στην ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την ασφάλεια στις μεταφορές, συμμετείχε η Μαρία Νικολάρα η οποία συντόνισε την 3η συνεδρία της ημερίδας με θέμα «αναβάθμιση μεταφορών – ασφάλεια για επιβάτες και εργαζόμενους» με την ιδιότητά της ως αναπληρώτρια συντονίστρια του Τμήματος Υποδομών, με την συμμετοχή του πρ. Βουλευτή Φθιώτιδας Απόστολου Καραναστάση, Πολ.Μηχανικού ,του πρ. Διεθύνοντος Συμβούλου ΟΑΣΑ κ. Γ.Σκουμπούρη, του πρ. Διοικητη της Υ.Π.Α κ.Λιντζεράκου και των προέδρων συνδικαλιστικών ενώσεων εργαζομένων σε τρένα, αστικές συγκοινωνίες, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μεταφορές.
Η Μαρία Νικολάρα στην εισαγωγή της τόνισε ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που ανενδοίαστα προχωρά σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, έχει προκαλέσει ένα ισχυρό πλήγμα στην ασφάλεια των μετακινήσεων- μεταφορών , με αποκορύφωμα το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 στην πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, τραυμάτισε βαθιά την Ελληνική κοινωνία και ανέδειξε με τόσο τραγικό τρόπο τα προβλήματα ασφάλειας για τα οποία οι εργαζόμενοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές και τις αντίστοιχες υποδομές, δεδομένου ότι αποτελούν τους μοναδικούς τρόπους μεταφοράς των νησιωτών
«Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι τόσο στη ποιότητα των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) όσο και στην ασφάλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο το κόστος των μεταφορών για τους νησιώτες με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, με πρωτεργάτη τον αείμνειστο Νεκτάριο Σαντορινιό. που δυστυχώς τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ απαξιώνεται και υποβαθμίζεται.Φυσικά και δεν φτάνει αυτό υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν μέσα σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένων μεταφορών. Ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει επίσης ότι τηρούνται οι αρχές της ΕΕ για κοινωνική και εδαφική συνοχή της χώρας και της ΕΕ . Και θα προσφέρει στους νησιώτες και τους επισκέπτες μας το κοινωνικό αγαθό των ασφαλών μεταφορών σε όλα τα νησιά χειμώνα καλοκαίρι»
Και καταλήγει «Γενικό συμπέρασμα απ τις τοποθετήσεις της 3ης συνεδρίας είναι ότι απ τον Ιούλιο του 2019, οι υποδομές και οι μεταφορές «πληρώνουν» τις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη Ο σιδηρόδρομος απαξιώθηκε, το δίκτυο καταρρέει, ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών στις μεγάλες πόλεις καταστρατηγείται, εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται, το προσωπικό ελλιπές,η αδιαφάνεια και η διαφθορά κυριαρχούν, ενώ μικρά και μεγάλα έργα κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν».

To top