Χρέη προς το Δημόσιο: Ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις 120 και 72 δόσεις

Χρέη προς το Δημόσιο: Ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις 120 και 72 δόσεις

“Ανοίγουν” σήμερα οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την υποβολή των αιτήσεων επανένταξης στις παλαιές ρυθμίσεις των 120 δόσεων και από τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, ενεργοποιείται και η ηλεκτρονική υπηρεσία για την νέα ρύθμιση των 72 δόσεων για οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2021 έως και τον Δεκέμβριο 2022.

Ουσιαστικά, επανενεργοποιούνται οι παλαιές ρυθμίσεις 120 και των 36 ή 72 μηνιαίων δόσεων (την περίοδο της πανδημίας) για χρέη προς τις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επανένταξης σε όσους οφειλέτες τις είχαν απολέσει.  Επιπλέον, παρέχεται η α και μια νεα δυνατότητα σε οφειλέτες που βαρύνονται με νέα χρέη αλλά αφορούν μια συγκεκριμένη περίοδο: Όσα δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023, είτε αρρύθμιστα είτε ρυθμισμένα με πάγιες ρυθμίσεις 24 ή 48 δόσεων, θα μπορούν να ενταχθούν σε μια νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση με περισσότερες δόσεις που φθάνει μέχρι και τις 36 ή τις 72 δόσεις. Για τα υπόλοιπα νέα χρέη (π.χ. οφειλές από έκτακτες χρεώσεις φόρων και προστίμων) ισχύει η δυνατότητα ένταξής τους στην πάγια ρύθμιση των 24 μηνιαίων δόσεων ή των 48 δόσεων.

 

       Ο οφειλέτης:

  1. Υποβάλλει στην εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/el/e-ephka-elektroniko-aitema-exypereteses-kleisimo-ranteboy ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης και επιλέγει κατηγορία αιτήματος «Αναβίωση ρύθμισης ν. 5036/23».
  2. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται ραντεβού, απλώς η διαδικασία υποβολής αιτήματος πραγματοποιείται μέσω της ίδιας εφαρμογής που χρησιμοποιείται για το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού.
    Λαμβάνει ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία για την ολοκλήρωση του αιτήματος μέσω της εφαρμογής που υποβλήθηκε το αίτημα.
  3. Καταβάλλει ποσό που αντιστοιχεί σε 2 δόσεις της ρύθμισης με χρήση Ταυτότητας Οφειλέτη ή Κωδικό Πληρωμής σε περίπτωση αναβίωσης ρύθμισης Covid.

 

To top